ככה גם חוסכים זמן וגם מגוונים: מכינים בפעם אחת לחמניות עם ציפויים שונים – שומשום, פרג וגרעינים. מי שמעדיף לחמניות נקיות מציפוי, יבריש בביצה בלבד.

מצרכים (24 לחמניות):
1 ביצה טרופה
שומשום
פרג טחון
גרעיני דלעת
1 ק"ג בצק בריוש בסיסי קר

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים ביצה טרופה, שומשום, פרג וגרעיני דלעת ב-4 קעריות נפרדות.
3. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
4. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-24 כדורים. מגלגלים כל כדור בידיים ללחמנייה מוארכת בעלת פינות מחודדות.
5. טובלים צד אחד של כל לחמנייה בקערית הביצה ולאחר מכן באחת מקעריות הציפויים. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 5 ס”מ.
6. מתפיחים את הבצק עד שהוא משלש את נפחו ואופים את הלחמניות 15 דקות עד שהן מזהיבות.

עוד בסדנה:
שבלולי תפוחים וקלבדוס
מעטפות במילוי קרם שקדים