במאפיות בנורמנדי אפשר למצוא מאפים ממולאים במיטב תפוחי האזור וספוגים בקלבדוס ריחני, אבל לא צריך להרחיק לכת עד לשם. כך תכינו את השבלולים האלוהיים בבית

מצרכים (14 יחידות):
1 ק"ג בצק בריוש בסיסי קר
1 ביצה טרופה
1/4 כוס פניני סוכר (לא חובה, אך ניתן להשיג בחנויות אפייה)

למלית:
4 תפוחי גולדן דלישס קלופים, מנוקים מגרעינים וקצוצים דק
2 כפיות קינמון
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות קלבדוס (או ברנדי)

תפוח אדום (צילום: SXC)
עדיף תפוח במאפה שמרים משניים על העץ | צילום: SXC
הכנה:
1. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מבשלים תפוחים, קינמון, סוכר וחמאה בסיר על להבה בינונית במשך 15 דקות לריכוך התפוחים. מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה ומוסיפים קלבדוס.
3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ. חותכים מהבצק מלבן בגודל 20X30 ס”מ. את השאריות עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשימוש אחר.
4. מפזרים את תערובת התפוחים על הבצק באופן שווה ומגלגלים את הבצק לאורכו לרולדה באורך 30 ס”מ.
5. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 3 ס”מ, ומניחים את הפרוסות בשכיבה בתבנית במרווחים של 5 ס”מ.
6. מתפיחים את הפרוסות במקום חמים, עד שהן משלשות את נפחן.
7. מחממים תנור במצב טורבו ל-180 מעלות.
8. מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל גבישי סוכר ואופים 15 דקות או עד שהמאפים זהובים ואווריריים.

עוד בסדנה:
לחמניות בשלושה ציפויים
מעטפות במילוי קרם שקדים