קרם שקדים הוא אחת ההמצאות הנפלאות ביותר של הפטיסרי הצרפתי. כאן מקפלים את הבצק ומחביאים בין השכבות שלושה גוונים של טעמי שקדים.

מצרכים (14 תבניות אישיות):
1 ק"ג בצק בריוש בסיסי קר
1 ביצה טרופה
100 גרם שקדים פרוסים לקישוט (לא חובה)

לב עשוי משקדים (צילום: iStock)
שמרים ושקדים - שילוב מנצח | צילום: iStock
למלית קרם שקדים:
300 גרם שקדים מולבנים טחונים
300 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 כף ליקר אמרטו

הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת חלקה.
2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ”מ.
3. חותכים מלבנים בגודל 15X5 ס”מ בעזרת סכין חד או קלף בצק. אוספים את שאריות הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לפעם אחרת.
4. מורחים על השליש התחתון של כל מלבן שכבת קרם שקדים. מקפלים את השליש פנימה, מורחים עליו קרם ומקפלים שוב.
5. מניחים את מעטפות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק משלש את נפחו.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שקדים פרוסים. אופים 15 דקות או עד שהמעטפות מזהיבות.

עוד בסדנה:
לחמניות בשלושה ציפויים
שבלולי תפוחים וקלבדוס