מצרכים:
500 גרם קמח לחם (שטיבל 2)
250 מים קרים או חלב
25 גרם שמרים טריים מפוררים
10 גרם מלח
50 גרם סוכר
75 גרם חמאה
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה

1. מעבירים את הקמח, המים, השמרים, המלח, והסוכר לקערת מעבד המזון או המיקסר, לשים במהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים.

2. כעת מוסיפים את קוביות החמאה ומגבירים את מהירות המיקסר. ממשיכים ללוש 5-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק ויפה.

3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון של כחצי שעה.

4. מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור ומניחים להתפחה כעשר דקות עד חצי שעה.

5. מרדדים את הכדורים במערוך עד שהם הופכים לדיסקיוות שטוחות, את הדיסקיות מגלגלים לרצועות ארוכות.

6. קולעים את החלה, ומתפיחים בטמפרטורת החדר שעה-שעתיים (עד לתפיחה של כ-80 אחוז).

7. מושחים את פני החלה בעדינות בביצה הטרופה, ומפזרים מעל את השומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 35 דקות.

אפשר לשלב בבצק אגוזים, צימוקים, שוקולד צ'יפס או כל תוספת אחרת, את התוספת משלבים בבצק רק בסיום הלישה המתוארת בשלב הראשון והשני. אחרי הוספתה ממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת בבצק.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!


כל הסודות התיאורטיים מאחורי אפיית הלחם והדרכה צמודה באפיית פוקצ'ה או לחם דגנים

 

>> כל המתכונים לראש השנה