פוקצ'ה בעשבי תיבול

מצרכים לפוקצ'ה: 1 ק"ג קמח (שטיבל 2)
2 כפות מלח
2.5 כפות סוכר
30 גרם שמרים טריים
2.5 כוסות מים
שמן זית
לציפוי (פתוח לגיוונים):
טבעות בצל
פרוסות עגבניות
תערובת עשבי תיבול
תבלין טוסקנה

אופן הכנה:
1. מעבירים את כל החומרים, מלבד שמן הזית ,לקערת המיקסר או מעבד המזון ולשים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. כהשבצק מתאחד מעבדים במהירות גבוהה מספר דקות עד לקבלת בצק אלסטי וחזק.
2. מניחים את הבצק בקערה, אותה מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומשהים ל-20 דקות.
3. משמנים היטב תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים אליה את הבצק.
4. משטחים את הבצק קלות בעזרת האצבעות, זולפים עליו שמן זית בנדיבות.
5. מתפיחים בין שעה לשעתיים – תלוי בטמפרטורת החדר – עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
6. זולפים עוד שמן זית ויוצרים בחלקו העליון של הבצק חורים בעזרת האצבעות.
7. מפזרים את הציפוי הרצוי: בצל, עגבניות, עשבי תיבול, תבלין טוסקנה או כל דבר אחר.
8. מוסיפים עוד מעט שמן זית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-15-20 דקות.

בואו ללמוד את כל הסודות של הכנת הלחם או שתעברו ישר לעוד מאפים: חלה מתוקה או לחם דגנים.