רגע לפני שארבעה שפים ישראלים, צעירים ומלאי רעב יתמודדו על ייצוג אזור הים התיכון בתחרות השף הצעיר של סן פלגרינו, אנחנו חוזרים לרגע אל תחרות חצי הגמר הקודמת בה התמודדו שלושה ישראלים יחד עם שפים נוספים מיוון ותורכיה על ייצוג האזור כולו בגמר הגדול של התחרות באיטליה במטרה לזכות בתואר הנחשב השף הצעיר של "סן פלגרינו"

מי שממש לפני שנה חלם את אותם חלומות היה עידן פרץ (30), שחווה מציאות אותה יכול היה  רק לפנטז בחלומות הכי פרועים שלו: הוא נבחר מבין יותר מ- 3,000 מועמדים להשתתף בתחרות העולמית מטעם "סן פלגרינו", בה זכה בסופו של דבר במקום השלישי (והראשון מבין המתמודדים הישראלים). השופטים, ביניהם השף מאיר אדוני, מאוד התלהבו מהמנה של פרץ, העריכו את הטעמים העזים, המקוריות והאומנות באופן ההצגה שלה.

בתקופה שבה התקיימה התחרות, שימש פרץ כסו שף של מסעדת פופינה – מסעדת שף מודרנית בנווה צדק בבעלותו של השף אוראל קמחי (מי שבעצמו ייצג את ישראל בתחרות השף הצעיר של סן פלגרינו בשנת 2011, זכה, התגלה, והפך לבעלים של אחת ממסעדות השף מהמובילות בת"א), כך שבאופן טבעי קמחי היה זה שלמעשה עודד אותו ללכת בעקבות הצלחתו האישית ולהירשם לתחרות.

"אחרי שראיתי עד כמה התחרות השפיעה על אוראל ועל הצלחתו עם פופינה זה עשה לי חשק לנסות. הגשתי מועמדות, ולאחר שמילאתי אין ספור שאלונים באינטרנט, הודיעו לי שהתקבלתי. אחרי שלושה חודשים אינטנסיביים, לבסוף הצלחתי לגבש את המנה שאכן הייתה ראויה לייצוג הולם בתחרות כזאת. כמובן שהעניין לא היה מתאפשר ללא התמיכה הגדולה שקיבלתי מבת הזוג שלי, נופר, שכיום היא ארוסתי", מספר פרץ, שמאז כבר הספיק להפוך לכוכב עולה בשמי הקולינריה הישראלית, וכיום עוסק בקייטרינג וייעוץ קולינרי.

עידן בפעולה
פרץ של אש | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

המנה הזוכה: "חנות ממתקים מעושנת" 

"מאחר שהתחרות עסקה במנות ים תיכוניות, היה לי חשוב להדגיש את הטעמים הרלוונטיים של האזור. חשבתי על מנה בשרית בקונספט של קינוח. המנה הורכבה ממספר כיסוני בקר פילה ששימשו כסוכריות, ומולאו במוס סקאלופים עם זרעי שומר, עירית, צ'ילי וגרידת לימון. כל זה הוגש על קרם גזר סגול וסילאן, ומעליהם פוזר בצק פריך שנצבע בדיו של דיונון ושומשום. לקישוט השתמשתי באספרגוסים צלויים בחמאה ויין, בבצלי שאלוט מגולפים ובסלסולי גזרים צבעוניים. לפינאלה - טחנתי עשבי תיבול עם סוכר חום שפוזרו מעל כל העסק.

זה נשמע באמת מושקע. כמה זמן לוקח להכין מנה כזאת?

"המנה אכן דרשה המון זמן והתעסקות. לשם כך הוקצבו לכל אחד מהמועמדים 6 שעות שבהן נדרשנו להכין 4 מנות - 3 לשופטים ואחת לצילום".

כשנציג מישראל משתתף בתחרות עולמית, עולים לעיתים חיכוכים על רקע פוליטי, הרגשת את זה בתחרות?

"אמנם יריבות פוליטית לא הורגשה, אבל יריבות קולינרית בהחלט כן. היו שם חבר'ה בני 26 עם רעל בעיניים, שכל מה שעניין אותם זה לנצח. התחרות התקיימה בחדר פתוח, ולא היה קשה להבחין בזליגת המבטים. הייתה הרגשה של שקט רועש".

עידן ושאר הזוכים
פרץ עם שני הזוכים האחרים | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

במבט לאחור, היית אומר שהתחרות עזרה לך להתפתח?

"ללא שום ספק. הדבר הכי חשוב שהרווחתי מהתחרות זו העובדה שהיא עזרה לי לפתוח דלת לעצמי. אחרי הזכייה, היה לי קל יותר להאמין בעצמי, להעז, ולא אשקר, גם האגו המקצועי שלי מעט התרומם בזכותה. פתאום הרגשתי יותר בנוח לקחת על עצמי פרויקטים, כמו למשל הנוכחי שלי: בר הראמה בתל אביב, אותו אני מלווה מאז סיום התחרות. יצרנו ביחד ליין חדש של פיצות עם קונספט עולמי, והיום תוכלו למצוא בתפריט פיצה בסגנון אסייתי על בסיס רוטב פלפלים עם סויה ואבקת וואסבי, פיצה טבעונית על בסיס קרם קוקוס, והמבוקשת ביותר: פיצה בסגנון רומני על בסיס פולנטה, עם ארטישוק צלוי, שמן כמהין ואבקת זיתים".

>> לכתבות נוספות על סודות עולם הקולינריה

"לאחרונה אני שוקד על מקום חדש בשוק היווני ביפו שיפתח בפני הקהל הישראלי עולם שלם של טעמים מקומיים עם הטוויסט המודרני שלי כשף. זה הולך להיות כיף ובהחלט יש למה לצפות".

איך זה מרגיש להיות שף צעיר בתחילת דרכו?

"אני חושב שכיום לצעירים יש המון יתרון וגם יותר כוח. כיום אני בשלב שבו עדיין אין לי ילדים והקריירה היא העיסוק המרכזי שלי ותחום התעניינותי העיקרי".

מי מקור ההשראה שלך?

"אני בד"כ לא נוהג להסתכל על אנשים כמנטורים, אבל אני מאוד מעריך את הדרך של אוראל קמחי - נועם ההליכות שלו והידע הקולינרי שלו מעוררים כבוד, ואני בהחלט יכול לומר שקיבלתי ממנו הרבה".

חלומות לעתיד?

"הפנטזיה הכי גדולה היא כמובן כוכב מישלן. למזלי יש לי הרבה תמיכה מהבית ולכן אני מאמין שהשמיים הם הגבול. הייתי שמח גם לפתח את כל תחום השף הפרטי בארץ - אני חושב שהקונספט שיש לי בראש כרגע לא מספיק מוכר פה, וזו יכולה להיות נישה נפלאה ומיוחדת. הרעיון הוא של  שף שמגיע עד הבית ויוצר אווירה אינטימית, בליווי מוסיקה נכונה וקוקטיילים. הכוונה היא להפוך את הבית לבר-מסעדה לכמה שעות. אני חושב שאפשר להתאים את העניין הזה לכל כיס, ממש כמו בילוי במסעדה".