דג בקארי ירוק
דג בקארי ירוק
דג בקארי ירוק

החומרים הדרושים:
לקארי:
1 זר כוסברה קצוץ גס
8 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים גס
8 שיני שום קלופות
1 בצל לבן בינוני, קלוף וחתוך לשמיניות
חתיכת ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, קלופה וקצוצה גס
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כף כמון
1 כפית מלח

לדג:
חצי קילו פילה דג לבן (למשל דניס) ללא עור ועצמות, קצוץ לחתיכות בגודל ביס
1 כף שמן תירס
2 כפות גדושות צ'ילי ירוק
10 עלי בזיליקום
2 גבעולי עשב לימון מעוכים
סרט קליפה מלימון אחד
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות רוטב סויה
1 כף גדושה סוכר חום

אופן ההכנה:
1. מכינים את הצ'ילי: שמים את כל מרכיביו (מכוסברה עד מלח) במעבד מזון וטוחנים למחית אחידה. שומרים במקרר עד חודשיים.
2. מחממים שת השמן בסיר ומוסיפים 2 כפות גדושות קארי ירוק ואת הבזיליקום. מערבבים ומטגנים שלוש דקות.
3. מוסיפים את כל יתר החומרים למעט הדג ומערבבים. מנמיכים להבה ומבשלים עוד חמש דקות.
4. מוסיפים את נתחי הדג, מערבבים ומבשלים בבעבוע עדין כחמש דקות עד שהדג מוכן.
5. נפטרים מסרט הלימון ומעשב הלימון ומגישים עם אורז לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: דג בקארי ירוק

עוף קומתיים

החומרים הדרושים:
4 כרעיים מחולקות לשניים

למרינדה:
1 בצל גדול קצוץ גס
1 כוס כוסברה קצוצה גס
4 שיני שום קלופות
1 פלפל אדום חריף חצוי ומנוקה מזרעים
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
3 כפות רוטב סויה

לתוספת:
2 דלוריות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי אצבע
1 כוס תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
3 קישואים ירוקים כהים או צהובים חתוכים לרבעים
4 כפות שמן תירס
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מרסקים את חומרי המרינדה במעבד מזון למחית ומושחים בה את העוף היטב-היטב.
2. מרפדים תבנית עם דפנות גבוהות בנייר כסף. שמים בה את כל חומרי התוספת ומערבבים היטב.
3. ממקמים רשת צלייה מעל התוספת ומניחים עליה את נתחי העוף.
4. צולים שעה בחום בינוני גבוה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף קומתיים

עוף מוקפץ באמצע השוק (תמונת AVI: השף המעופף)
עוף מוקפץ באמצע השוק | תמונת AVI: השף המעופף
עוף תאילנדי מוקפץ

החומרים הדרושים:
2 חזות עוף, חתוכים לחתיכות בגודל פרק אצבע
רבע כוס שמן תירס
6 שיני שום קצוצות גס
2 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות
10 בצלים ירוקים קצוצים גס (חלק ירוק וחלק לבן לחוד)
1 פלפל אדום חריף קצוץ
1 כוס עלי בזיליקום
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות סוכר
רבע כוס סויה

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בווק.
2. שמים מעט מהבצל הירוק והבזיליקום בצד. מקפיצים את יתר הירקות בשמן כחמש דקות.
3. מוסיפים את העוף (בשלוש נגלות) ומקפיצים עד שהנגלה השלישית מלבינה.
4. מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הבצל והבזיליקום ששמרנו, מערבבים ומגישים מייד, על אורז לבן.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף תאילנדי מוקפץ

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן