אוכל
אוכל
קדירת בשר ראש וגידים עם גרגירי חומוס

דג מרוקאי

פילה מושט ברוטב עגבניות חריף, מתובל היטב ועסיסי כמו שרק מרוקאים יודעים

|מאסטר שף| פורסם18:35
דגים מרוקאים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.68714reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 4-5 עגבניות בשלות
  • ראש שום מפורק לשיניים
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • מלח
  • 3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
  • 4-5 חתיכות של דג מושט - פילה נקי מעצמות
  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1מחממים מעט שמן בסיר, חותכים את הפלפל המתוק לרצועות דקות ומטגנים. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומוסיפים לסיר.

2מקלפים את השום, מוסיפים לסיר ומנמיכים את האש.

3מוסיפים רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. מוסיפים חצי כוס מים ואת הפלפל החריף ומבשלים על אש נמוכה במכסה סגור.

4בקערה נפרדת מערבבים כוס שמן קנולה עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, חצי כף מלח והכוסברה שנותרה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5טובלים כל פילה בנפרד בקערה ושמים בסיר. את יתרת הרוטב שופכים מעל הדגים. ממשיכים לבשל עד שהדגים מוכנים.

** מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

שאלות תשובות

חייבים להשתמש בכוס שלמה של שמן?

לא :) הרבה גולשים שמספרים שהסתפקו ברבע או חצי כוס והתוצאה הייתה מעולה.

כמה חריפה יוצאת המנה?

המנה יוצאת חריפה מאוד. אם לא אוהבים מאוד חריף אפשר לצמצם את מספר הפלפלים החריפים לאחד (או אפילו חצי).

אם אוהבים את הרוטב סמיך יותר, אפשר לוותר על חצי כוס המים שמוסיפים עם התבלינים?

כן.

אפשר להוסיף גרגירי חומוס?

בהחלט. מכיוון שזמן הבישול קצר כדאי לבשל אותם קודם בנפרד, או לחכות עם הוספת הדגים עד שהחומוס רך.

כמה זמן לוקח לדגים להתבשל?

בדרך כלל 15-30 דקות.

אפשר להכין את המנה מראש?

את הרוטב אין בעיה להכין מראש ולשמור במקרר. את הדגים מומלץ לבשל בו רק לקראת ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il