אוכל
אוכל

תבשיל אנטרקוט וארטישוק ירושלמי

שי טובול מציג את המנה שלו לארוחת שישי: תבשיל בשר עמוק טעמים ועשיר ניחוחות, עם קוביות אנטרקוט, ארטישוק ירושלמי ועצמות מוח. אנחנו כבר מזילים ריר

| mako אוכל | פורסם  12:31 
נתחי אנטרקוט עם מח עצם וארטישוק ירושלמי (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
צילום: יפית בשבקין, mako אוכל
Rating: 4.4 45 reviews.

לא אוהב אוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

 היום, יותר מתמיד, יש געגוע לאוכל של פעם, אוכל שישב מספיק זמן על האש כדי להכיל את כל האהבה, החום והמסירות שאמא יכולה להכניס פנימה. המנה הזאת היא געגוע לסירים של אמא, לבישול ארוך וארומטי המבטיח התענגות חושנית על טעמים עמוקים. תנסו, מבטיח שהתענוג יתחיל בריח, עוד הרבה לפני שתטעמו.

 

* האנטרקוט מאופיין בבשר משויש היטב, ובמרכזו פרח השומן המקל על זיהויו. הוא מתאים במיוחד לצלייה בתנור או על האש (כנתח שלם), או כסטייק עם או בלי רוטב. במהלך הצלייה או הטיגון השומן של הנתח נמס, ומקנה לבשר עסיסיות וטעם משובח.

 

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

המצרכים (4 מנות):

  • 600-700 גרם אנטרקוט, חתוך לקוביות גדולות
  • 5-6 עצמות מח של בקר
  • שמן זית
  • 5 עלי דפנה
  • חופן גרגירי פלפל אנגלי
  • פלפל לבן
  • שיני שום
  • 10-12 בצלי שאלוט
  • 8-10 יחידות ארטישוק ירושלמי בינוניות
  • 2 גבעולי רוזמרין קטנים
  • מלח
  • כוס יין אדום

לרוטב יין:

  • 2 כוסות יין אדום
  • כוס סוכר
  • 2 עלי דפנה
  • כמה גרגירי פלפל אנגלי שחור

אופן ההכנה:

>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה

שי טובול, נתחי אנטרקוט עם מח עצם וארטישוק ירושלמי שי והמנה לשישי. אוכל עם עומק | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

 

1 מחממים תנור ל-250 מעלות. מורחים את העצמות בשמן זית ומכניסים לתנור החם ל-8 דקות. מוציאים ומצננים.

2 מחממים במחבת רבע כוס שמן זית עם 2 עלי דפנה, חופן גרגירי פלפל אנגלי ומעט פלפל לבן. מוסיפים את האנטרקוט ומטגנים 20 שניות מכל צד. מוציאים. מסננים את השמן לתוך סיר גדול (שהתבלינים יישארו בחוץ). מוסיפים לסיר עוד רבע כוס שמן זית, ומכניסים פנימה את השום, שאר עלי הדפנה ועוד מעט פלפל לבן.

3 מניחים על התבלינים את הבשר, העצמות ובצלי השאלוט. מלמעלה מסדרים את הארטישוק הירושלמי ועליו את ענפי הרוזמרין, וממליחים.

4 מוסיפים את היין ומשלימים במים – רק עד שהם נוגעים בארטישוק הירושלמי. מביאים לרתיחה של 5 דקות ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעה-שעתיים במכסה סגור (בלי לפתוח).

5 לרוטב: שמים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לצמצום.

*עדיף להשתמש בסיר עם מכסה שקוף – כף אפשר יהיה לוודא שהנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך, ואם לא – להגביר את האש ולצמצם את הנוזלים.

>> אצל איתן סלומון בסיר לשישי: קדירת אוסובוקו בבירה שחורה

...טוען
תגובות ({replies_count} תגובות ב-{talkbacks_count} דיונים) סגור
ביטול | 

פתח הכל סגור הכל

...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב: כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il