בן אנד ג'ריס - אחרי המילוי, לפני הקירור (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
לא עוקבים אחרי רשימות הטעמים הפופולרים? לא מאוחר להתחיל | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

אם תעקבו אחר רשימות טעמי גלידת בן אנד ג'ריס האהובים ביותר בארצות הברית, שמתפרסמות מעת לעת (ואנחנו לא רואים שום סיבה למה שלא תעשו זאת), תבחינו במהרה שאחד הטעמים האהובים, מאז ולתמיד כנראה, הוא בצק עוגיות. הטעם הזה, ששמו בעברית חינני בערך כמו שם של דבק פלסטי, לעולם אינו נפקד מהחמישייה הראשונה – בכל שנה הוא מדלג לעבר הפסגה מעל פני טעמים כמו קרמל מלוח, עוגת גבינה ותות ואפילו צ'אנקי מאנקי.

קשה לפתור את התעלומה מדוע האמריקאים אוהבים כל כך את הטעם הזה. בסך הכל אנחנו מדברים כאן על גלידת וניל עם מעט חתיכות שוקולד מריר (אוקיי, עד כאן טוב) שמפוזרים בה גושים קטנים של בצק עוגיות - מתוק להחריד, בעל מרקם בוצי ומלא בגושי סוכר שנגרסים בין השיניים כמו נייר זכוכית. מצד שני האמריקאים גם מצביעים לדונלד טראמפ ופונים ימינה בחופשיות ברמזור אדום, אז אולי אין סיבה להיות מופתעים מהשיפוט הלקוי שלהם.

עוד באוכל טוב:

עכשיו, ברור לנו שכל אדם שגרף את העיסה הגרגירית הזאת לפיו לפחות פעם אחת בחייו חשב לעצמו שמעניין אם באמת אפשר להכין ממנה עוגיות. גם ברור לנו שבאותו רגע זה נראה כמו המחשבה הכי מקורית ונועזת שעלתה במוחו של אדם מאז "אולי בעצם אפשר לבשל את הפסטה בתוך הרוטב". אבל האינטרנט, היכל ההשפלות של כל מי שחושבים שיש להם רעיון מקורי, מלא במתכונים של בלוגרים וסרטונים ביתיים שמסבירים איך לאפות גלידת בצק עוגיות.

עוגיות מגלידת בצק עוגיות  (צילום: לי פלר, mako אוכל)
עוגיות מגלידת בצק עוגיות - ככה נראה הבצק | צילום: לי פלר, mako אוכל

חוץ מאתנו. אנחנו מקוריים משום שגילינו שאין עדיין גרסה עברית לאפיית עוגיות מגלידה. אז הנה לכם.

רק קודם לכן כמה הערות: מכיוון שגושי הבצק הם קטנים למדי, כך גם העוגיות. אם אתם רוצים עוגיות גדולות יותר חברו כמה גושי בצק יחדיו.

מהעוגיות הגדולות יותר אפשר להכין סנדוויץ' גלידה ביתי בגרסה הכי חמודה שיכולה להיות, ואת העוגיות הקטנטנות אתם מוזמנים להטביע בקצת חלב ולאכול כמו דגני בוקר. וכל מי שגדל על עוגי מבין טוב מאוד למה זה הדבר הכי טוב בעולם.

מצרכים (לכ-20 עוגיות):
מכל גלידת בן אנד ג'ריס בצק עוגיות

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הגלידה מהמקרר ומעבירים אותה מהמכל לתוך קערה. משאירים אותה בחוץ שתימס. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.

2. מסננים את הנוזל של הגלידה, אוספים בעדינות את כדורי הבצק (כ-20 כדורים בגדלים שונים) ושוטפים אותם מתחת לזרם מים חלש. אנחנו מפצירים בכם לא להקפיא מחדש את הנוזל של הגלידה - זה מעשה שלא ייעשה ושאין עליו מחילה.

3. מסדרים את הכדורים בתבנית. שימו לב אתם יוצרים עוגיות בגדלים אחידים על מנת שכולן ייאפו במידה שווה. מכניסים לתנור ואופים 8 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר בחוץ.

עוגיות מגלידת בצק עוגיות (צילום: לי פלר, mako אוכל)
עוגיות קטנטנות מבצק עוגיות. הכי כיף בחלב | צילום: לי פלר, mako אוכל