כל כמה זמן מופיע סרטון ויראלי כלשהו שמצליח לערער אותנו מהיסוד. בפעם האחרונה זה היה סרטון האננס, אבל באמת שלא חסרות דוגמאות.

>> מתכונים לאוזני המן

הפוסט האחרון שניסה לעשות מאיתנו קורבן היה פוסט שזכה לאלפי תגובות ומאות שיתופים באחת מקבוצות האוכל בפייסבוק, ובו נטען כי החור בקרש החיתוך בכלל נועד כדי שהירקות (או מה שלא תחתכו על הקרש) ייגרפו דרכו, אם זה לקערה או למחבת.

מצד אחד, זה עשוי להיות הסבר הגיוני ומדהים. מצד שני - האם באמת בילינו את כל חיינו מבלי להיות מודעים לשימוש המקורי הזה? משהו פה לא מתיישב עד הסוף. אז הרמנו טלפון לטישלר, חנות ותיקה וחביבה עלינו של מוצרי מטבח מקצועיים, והתייעצנו. גם בטישלר הופתעו לשמוע על התיאוריה, וחיזקו את מה שחשבנו: לא לזה נועד החור. מה גם ש-90 אחוז מהקרשים המקצועיים והביתיים בכלל אינם מגיעים עם חור. החור, כשקיים, נועד לטענתם לתליית הקרש ותו לא.

קרש חיתוך (צילום:  olegganko, shutterstock)
תקראו לזה חור, תקראו לזה ידית. זה לא בשביל הירקות! | צילום: olegganko, shutterstock

כדי להרגיש עיתונאים רציניים צלצלנו לעוד מקור, למחסני פילבו, שמחזיקים גם הם כלי מטבח ביתיים ומקצועיים, וגם שם די נדהמו לשמוע על הקונספירציה המשונה. גם בפילבו לא שמעו על הרעיון הזה, וטענו שמלבד גודלו של החור, שברור שאינו מותאם למעבר ירקות - החור הוא בכלל ידית לשימוש הטבח.

בשורה התחתונה, הרבה דברים חכמים למדנו מפייסבוק - זה לא אחד מהם.