
ממולאים טבעוניים עם קינואה והפתעותגם לטבעונים מגיע ליהנות מאחת המנות הביתיות הכי טעימות שיש, שמקבלת במתכון הזה של אורי שביט מלא תוספות טעימות ומפוצצות טעמים. וחוץ מזה שהיא מהממת, היא גם מזינה בטירוף![]() צילום: אורי שביט, mako אוכל |
מעבר לתזונה טבעונית ממש לא מחייב פרידה מאחד המאכלים הכי ביתיים וטעימים שיש. אפשר להכין ממולאים טבעוניים ממגוון גדול של ירקות ולמלא אותם בסוגים שונים של דגנים, קטניות, עשבי תיבול וירקות. יש אפילו לא מעט מתכוני ממולאים טבעוניים מלידה (מי אמר עלי גפן ולא קיבל?), והאחרים יקבלו באהבה חלבונים מגוונים מהצומח במקום אלה מן החי. נסו למלא בצלים בכוסמת ירוקה, עלי מנגולד באורז עגול מלא או כמו במתכון הבא, פלפלים צבעוניים בקינואה עם המון דברים טובים. פלפלים ממולאים בקינואה והפתעותהמתכון הזה חביב עלי במיוחד מהמון סיבות: הוא מהיר הכנה כי מכינים במקביל את המילוי ואת העטיפה (הפלפלים במקרה הזה) ואין בו שלב של הכנת הרוטב; פלפלים קלויים הרבה יותר טעימים מפלפלים מבושלים, הם גם שומרים על הצורה היפה שלהם וגם נשארים יותר נגיסים; הטעם שלהם ושל הקינואה המתובלת משתלב באופן מושלם; ואם זה לא מספיק – קינואה בפני עצמה מהווה חלבון מלא ככה שזאת לא רק מנה יפה וטעימה אלא גם סופר מזינה. המצרכים :
למילוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים תימין, סלרי, גזר, קישוא וצ'ילי וממשיכים לטגן מעל להבה גבוהה 5 דקות נוספות. 3מוסיפים לסיר את הקינואה, צימוקים, רסק עגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב. יוצקים לסיר מים או ציר ירקות ומביאים לרתיחה. 4מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל 18 דקות, עד שהנוזלים נספגים והקינואה רכה ותפוחה. מכבים את האש ומשהים ל-5 דקות במכסה סגור. ממולאים טבעוניים - קליית הפלפלים|צילום: אורי שביט, mako אוכל5במקביל, מניחים את הפלפלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה על צידם החתוך וקולים במשך 10 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מוציאים אותם ועדיין לא מכבים את התנור. 6מאווררים את הקינואה בעזרת מזלג, מוסיפים קליפת לימון, שקדים ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים היטב. 7ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת הקינואה המבושלת ומסדרים על נייר האפייה. אופים 10 דקות, עד שהממולאים משחימים מעט והקינואה העליונה הופכת קצת פריכה. פלפלים ממולאים טבעוניים|צילום: אורי שביט, mako אוכל8מזלפים מעט טחינה או יוגורט טבעוני ומגישים חם. * ניתן לשמור בקופסה אטומה במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה. אורי שביט היא בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ומנחת סדנאות בישול טבעוניות. פלפלים ממולאים טבעוניים - מנה בצלחת|צילום: אורי שביט, mako אוכלמדריכים טבעוניים נוספים במדור: ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |