חשוב שכל ארוחה תכיל מאזן נכון של פחמימות, חלבון ושומן, במיוחד לילדים. ללא חלבון או שומן, תהליך פירוק הפחמימות מהיר יותר, מה שיביא לירידה מהירה של רמת הסוכר בדם ויכולת הילד להתרכז ולתפקד ביעילות עלולה להיפגע.

ערכם התזונתי של דגים לא יסולא בפז, וחשיבות החלבון בתהליך הגדילה של ילדים ידוע לכל. עם קצת יצירתיות, דגים יכולים להיות אורחים רצויים מאוד על הצלחת של ילדכם.

אין תמונה
פלאפל טונה. שלבו את הילדים בהכנה, והגישו בצורה מפתיעה

1. אל תניחו ש"ילדים לא אוהבים דגים". שלבו את הדגים בצורות שונות כחלק מהתפריט המשפחתי ולעיתים תופתעו מליקוקי השפתיים.

2. צורות ההגשה המומלצות עבור ילדים הן קציצות, כחלק מסלט (למשל עם אבוקדו או ביצה קשה), או בקופסאות (כגון טונה או סרדינים). אל תגישו לילדים דג שלם - בגלל ה"עיניים" וכמובן בגלל העצמות.

3. שתפו את הילד בהכנת הדג - ילדים אוכלים יותר בקלות ובשמחה את מה שהכינו בעצמם. הם יכולים לערבב אותו ולהכין את הקציצות, לשים תבלינים, להשרותו לפני הכנתו, להוציא אותו מהקופסא ועוד.

4. טונה בקופסה מתאימה במיוחד כטונה לילדים היות ואין לה צורה, טעם או ריח של דגים וכמובן בשל העובדה שאין חשש לעצמות קשות.

אין תמונה
ראפ טורטייה עם טונה וירקות. כריך אלטרנטיבי לבית הספר

5. היו יצירתיים וחדשו! הטונה בקופסה משתלבת היטב בכל ארוחה. היא ניתנת לחימום ולכן מתאימה גם לשילוב כמנה חלבונית בארוחה חמה: עם פסטה, אורז, חביתות, פשטידות ואפילו בסושי, אך מתאימה גם כמנה ראשונה או כתוספת לסלט.

6. טונה טעימה ישר מהקופסה, אך מתאימה גם לארוחות ביניים מזינות ככריך לבית הספר, בתוספת ירקות או קרקרים מקמח מלא בשעות אחר הצהריים.

7. מחקרים מראים שכדי שילד ינסה מאכל חדש עליו להיחשף אליו לפעמים לפחות 20 פעמים. לכן, לא להתייאש וגם אם הילד לא אוכל, להמשיך להניח בשולחן את הדגים.

8. נקודה חשובה ואולי "הכי חשובה" – אומרים שאם אתם רוצים שילדכם יקרא ספרים, עליכם לקרוא בעצמכם! דוגמא אישית היא הדרך הטובה ביותר לגרום לילד לעשות משהו שהיינו רוצים שיעשה. מילים ונדנודים - יעשו לרב בדיוק את ההיפך. בקיצור- אכלו דגים!

>> לטונה של מתכונים עם דגים