נתחיל בסוף: יודעים כמה עולה מקרר? התשובה היא לא, אתם לא יודעים, מהסיבה הפשוטה שההיצע עצום ומגוון להפליא, והמחירים בהתאם: מקרר פשוט וקטן של מותג עלום שם יעלה לכם בסביבות 1,000 שקל, ואילו מקרר סופר משוכלל של LG יעלה יותר לכיוון ה-17 אלף. זאת הסיבה שבבואכם לקנות מקרר, מוטב שתהיו ממוקדים בצרכים האמיתיים שלכם, וגם בקריטריונים שעל פיהם עליכם לקבל את ההחלטה.

אין תמונה
המקררים הצבעוניים של smeg. טוב, זה סתם בשביל להוציא לכם את העיניים

אלוהים, כמה אפשרויות

אז מה יש לשוק להציע לנו? מקרר בצורתו המוכרת, עם תא מקפיא למעלה (בין 2,000 ל-7,000 שקל); מקרר side by side, עם שתי דלתות זו לצד זו (כנ"ל); מקרר עם תא מקפיא למטה (בין 3,000 ל-9,000 שקל); מקרר שלוש דלתות (מכונה גם טריפל), עם שתי דלתות למעלה ותא מקפיא למטה (5,000 שקל ומעלה); מקרר ארבע דלתות (שתיים למקרר למעלה ושתיים למקפיא למטה, 6,000 שקל ומעלה); ומקרר ארבע דלתות, ששתי הדלתות התחתונות שלו הן בעצם מגירות הקפאה. והמותגים? לדברי סער ביטון, מנהל קטגוריה בשקם אלקטריק, מקררים של LG, שארפ וסמסונג הם הנמכרים ביותר ברשת. צפדיה מציין את מקררי Haier כמובילים.

"המקרר הרגיל, זה עם תא ההקפאה למעלה, מהווה כ-45 אחוז מהשוק", אומר ירון צפדיה, סמנכ"ל ניופאן ומנהל פעילות האייר בישראל, "אבל המקרר ההפוך, עם תא ההקפאה למטה, נוח הרבה יותר. בדיקות שנערכו הראו שיחס הפתיחה של המקרר מול המקפיא עומד על 10 ל-1".

אין תמונה
מקרר 3 דלתות (האייר). מתחיל מ-5,000 שקל

איך בוחרים מקרר?

צפדיה וביטון מונים את השיקולים בבחירה:

1. הנפח. נגזרת ישירה של גודל המשפחה: זוג צעיר נוטה לרכוש מקרר בנפח 400-300 ליטר, משפחה קטנה תרכוש מקרר בנפח של כ-500 ליטר ומשפחה ממוצעת תבחר במקרר בנפח 550 ליטר ומעלה. וביטון מוסיף: "הגודל הכי פופולרי בשקם אלקטריק הוא דווקא 700 ליטר ומעלה. ישראלים אוהבים לקנות הרבה".

2. צריכת אנרגיה ורעש. זה עובד ככה: ספק המקרר בחו"ל נותן את הנתונים על צריכת האנרגיה של המקרר, מכון התקנים בודק אותם ומשרד התשתיות מעניק את הגושפנקא הסופית. מה שחשוב לכם לדעת הוא שהמידע הזה מופיע על כל מקרר (בציון אותיות A, B,C וכך הלאה), ואם רעש הוא דבר שמפריע לכם, מוטב שתרכשו מקרר עם עוצמת רעש שלא תעלה על 30 דציבלים.

3. נותן השירות ואחריות. לפני הרכישה בררו כמה זמן אחריות יש למוצר ועל מה, מי נותן השירות, מה משך זמן ההמתנה לשירות במקרה של תקלה ומהי הפריסה הארצית של הטכנאים. בדרך כלל יבואן גדול הוא בעל פריסה ארצית רחבה יותר וטכנאים רבים יותר, כך שלקוח לא ימתין יותר מכמה שעות במקרה של תקלה. "מקרר מקלוקל זה דבר משמעותי מאוד, יותר מכל מוצר אחר", מסביר צפדיה. רוב החברות מעניקות אחריות לשלוש עד שבע שנים, כשהדבר החשוב ביותר הוא האחריות על המנוע (המדחס). תמיד אפשר להאריך את זמן האחריות בתשלום נוסף.

4. חלוקה פנימית נוחה. שיקול אינדיווידואלי, אבל חשוב מאוד. מקררי ה-side by side, למשל, לא מתאימים לכל אחד. "הצד של המקרר צר יחסית, וקשה מאוד להכניס לשם סירים ותבניות גדולים", מסבירים ביטון וצפדיה את הירידה שחלה בפופולריות של המוצר. יש מקררים עם מדפים מפוצלים או מדפים מודולריים, עם תאי אחסון ייעודיים, עם יותר מדפים או עם יותר תאים וכך הלאה. בחרו את מה שהכי מתאים לצרכיכם. כמו כן, חשוב לוודא שדלתות המקרר נפתחות במלואן ושאפשר לשלוף את כל המגירות והמדפים החוצה בנוחות. וצפדיה מוסיף טיפ חשוב: רכשו את המקרר רק אחרי שראיתם אותו עמוס, ולא ריק באולם התצוגה.

5. עיצוב. בשנים האחרונות נחשב הצבע הכסוף למאוד פופולרי, אם כי הלבן חוזר בהדרגה. "המקררים הצבעוניים מלהיבים את הלקוחות בחנות", אומר צפדיה, "אבל בפועל מעטים קונים אותם". הסיבה היא שנהוג להחליף מקרר בממוצע אחת ל-10 שנים (ולפעמים אפילו 20) – זמן קצת ארוך לחיות עם טרנד כתום זוהר באמצע המטבח.

בנוסף, אפשר לרכוש מקרר בילט-אין אינטגרלי, דהיינו מקרר ברוחב 1.2 מטר ובעומק 60 סנטימטר - כמו ארונות המטבח. אפשר גם לצפות את הדלתות שלו באותו חומר שממנו עשוי המטבח.

6. גאדג'טים. מכיוון שמבחינה טכנולוגית אין כמעט הבדלים בין המקררים השונים, חברות רבות משקיעות בתוספות ואבזור בתחום הקרח והמים, כמו בר מים קרים חיצוני ומכין קרח (אייס-מייקר). חשבו עד כמה התוספות האלה באמת נחוצות לכם.

אין תמונה
מקרר 4 דלתות (אלקטרה), מ-6,000 שקל. זה באמת נחוץ לכם?

7. התאמות מיוחדות. יש לקוחות שמעוניינים בהתאמה אישית של המקרר – בעיקר דתיים, שמבקשים מקרר עם פיקוד שבת. חלק מהחברות יכולות לספק את השינוי הזה, אבל חלקן לא, ולכן חשוב מאוד לבדוק זאת לפני הקנייה. יש גם לקוחות שמעוניינים שדלת המקרר שלהם תיפתח שמאלה ולא ימינה; גם פה יש מספר מצומצם של מותגים שמאפשרים זאת (אמקור למשל), ושוב – כדאי לברר מראש. טיפ נוסף: ודאו שהמקרר שבחרתם פועל בתקן שמתאים לסוג האקלים החם בארץ.

>> עוד בסדרת המטבח המושלם:
המדריך לקניית תנור וכיריים
כלי הגשה ואירוח - מה באמת צריך בבית?
האביזרים והגאדג'טים שאתם חייבים במטבח
איזה סכינים אתם צריכים, וכמה הן יעלו לכם?
הסירים ומחבתות שצריך בכל בית
קופסאות אחסון: מדריך קנייה ושימוש
כל אביזרי האפייה שאתם צריכים
בלנדר יד, טוסטר ועוד מכשירי חשמל חשובים במטבח
3 חומרי הניקוי הכי חיוניים במטבח