מזון מהיר (צילום: גלובס)
זאת התזונה שלכם? חבל שתמשיכו לקרוא | צילום: גלובס

"כמו שאני רואה את זה, הבתים בישראל נחלקים לשלושה סוגים", אומר רונן טישלר, מבעלי חנות הכלים המשפחתית הוותיקה טישלר: "הראשון הוא אלה שבכלל לא רואים במטבח מוקד, כי הם אוכלים בחוץ וחיים על אוכל קפוא שאפשר לחמם במיקרוגל. הסוג השני, שמהווה את הרוב, זה אנשים שמכינים אוכל בבית, אוכלים ביחד ויש להם מטבח ממוצע באבזורו, והסוג השלישי הוא הבשלנים וחובבי האירוח, שמנסים דברים, אוהבים לארח ולבשל לאחרים, ורוכשים כמעט כל המצאה או מוצר חדש שיש בשוק". משתייכים לאחת משתי הקבוצות האחרונות? קבלו רשימה של מוצרי חובה בסיסיים, ומיד אחריה את רשימת מוצרי החשמל שנחמד שיש בבית, אבל אפשר גם בלעדיהם.

חובה בכל מטבח

ניר ספיבק, מנהל מכירות ברשת א.ל.מ חשמל, מונה את רשימת מכשירי החשמל הקטנים שכל מטבח צריך:

טוסטר אובן. גם במטבחים שיש בהם תנור משוכלל ומיקרוגל בדרך כלל לא מוותרים על טוסטר, שמשמש בעיקר לחימום. "לא נדליק תנור גדול כדי לחמם משהו קטן יחסית, ומיקרוגל גם לא מעניק את הפריכות הרצויה", מסביר ספיבק. גם טישלר וגם ספיבק מציינים שהמכשירים המשולבים – מיקרוגל שגם אופה ומשחים – כמעט ונעלמו מהשוק, ככל הנראה בשל חוסר יעילות, וטישלר מוסיף שטוסטר אובן טוב יכול אפילו להחליף תנור אפייה.

מטבח אחרי שיפוץ 2 - שלומית זלדמן (צילום: פלג אלקלעי)
מיקסר יש. עכשיו מה? | צילום: פלג אלקלעי

מיקרוגל. "אין כמעט בית בישראל בלי מיקרו", אומר ספיבק, "אורח החיים מכתיב שילדים נמצאים שעות רבות לבד בבית, ומיקרוגל הפך להיות ספק הארוחות העיקרי שלהם". רוב הצרכנים בוחרים במיקרוגל בינוני ומעלה, בנפח של 25 ליטר ואפילו 28-30 ליטר. היום אפשר לקנות מיקרו טוב במאות בודדות של שקלים.

מעבד מזון ובלנדר מוט. "מדובר במוצר שללא ספק זכה לעדנה ולפופולריות גדולה בזכות תכניות הבישול הרבות על המסך", מסכימים טישלר וספיבק. מדובר במכשיר שכולו הבטחה ליעילות ולקיצור זמן. הוא קוצץ, טוחן, חותך ובחלק מהמכשירים גם מקציף וסוחט. יש כמה פרמטרים חשובים ברכישת מעבד מזון, בהם נפח כלי הקיבול ועוצמת המנוע. התייעצו ובדקו לפני שאתם רוכשים. המחירים? בין 180 ל-2,000 שקל – תלוי במותג, בפונקציות, בנפח ובחוזק המנוע.

למעבד המזון יש בן דוד שנקרא בלנדר מוט, שלעתים מגיע לבד ולעתים משולב עם קוצץ. מוצר שמשדרג כל מטבח ומסייע לכל בשלן, ובעיקר למי שאוהב את המרקים שלו טחונים (מ-40 ועד 400 שקלים).

אין תמונה
מעבד מזון עם בלנדר. חוסך ים של עבודה במטבח

קומקום חשמלי. "היום ההתמקדות היא בקומקומים חשמליים מעוצבים", אומר ספיבק. "מרבית המטבחים פתוחים לסלון, ולאנשים חשוב להשקיע במראה החפצים במטבח – לכן מרבית הלקוחות לא רוכשים קומקום זול ב-60-50 שקל, אלא משקיעים בקומקום צבעוני או כזה שיש לו צורה מיוחדת. לקומקומים היותר יקרים גם תכונות חדשות כמו שמירה על חום המים או בחירת דרגות חום שונות". לצד המגוון הצבעוני, עדיין קומקומי הנירוסטה הם השולטים בכיפה, בדרך כלל עם מצנם תואם (ראו מיד).

מחירם של קומקומים מעוצבים נע בין 179 שקל ל-800 שקל, והחברות המובילות בייצורם הן קנווד, בראון ובוש, שבעבר התמקדה במוצרי חשמל גדולים כמו מכונות כביסה.

מצנם. "בדרך כלל רכישת המצנם מלווה ברכישת קומקום, ואנשים נוטים לבחור בסטים שמכונים בעגה המקצועית 'ברקפסט' (סט ארוחת בוקר: מצנם וקומקום)", אומר ספיבק. "גם הספקים מייצרים אותם כך שיהיו תואמים בצבע, בעיצוב, בצורת הכפתורים, בסגנון". ההעדפה במכשירים אלה היא לנירוסטה ולא לפלסטיק, והמחירים נעים, שוב, בין 200 לאזור ה-800 שקל.

פרוסות לחם בטוסטר (צילום: Scott Kochsiek, Istock)
מצנם. בעינינו זה חובה | צילום: Scott Kochsiek, Istock

בלנדר. מוצר פופולרי בקרב משפחות עם ילדים קטנים, שטרנד המיצים והשייקים נתן לו עוד פוש בשנים האחרונות. "מדובר במוצר שנהיה טרנדי בעקבות המודעות הבריאותית ששוטפת אותנו", אומר טישלר, "אנשים רוצים להכין לעצמם מיץ פירות טבעי וטרי או מיץ עשב חיטה כמו שמוכרים בדוכן מיצים מחוץ לבית".

מיקסר. מכשיר שמבצע 3 פעולות: ערבוב, לישת בצק והקצפה, ומיועד למי שמרבה לאפות. הגרסה הידנית של המוצר (מ-150 שקל) היא קטנה וניתנת לאחסון ובדרך כלל מספיקה, הגרסה הרצינית והמקצועית של המותגים המובילים (קנווד או קיצ'נאייד) היא כבר כלי רציני ומסיבי במטבח, שעולה בהתאם – מסביבות ה-1,500 שקל.

לא חובה, אבל נחמד שיש

אין תמונה
הקומקומים של היום הם לא הקומקומים של פעם
אחרי שאבזרתם את המטבח במוצרי הבסיס, יש עוד שורה ארוכה של מוצרי חשמל קטנים שיכולים לייעל לכם את העבודה, או סתם לעשות אותה כיפית יותר. טישלר מונה כמה מהם, לא לפי סדר חשיבות: סיר בישול איטי חמין ושאר קדירות), אופה לחם, טוסטר לחיץ, מטחנת תבלינים וקפה ("עוד טרנד בריאותי: אנשים טוחנים זרעי פשתן בשביל אומגה 3 למשל", אומר טישלר), מסחטת הדרים, מסחטת מיצים קשים, סיר לבישול אורז, מכונת גלידה, מיני מעבד מזון לעשבי תיבול ולאגוזים, מכשיר להכנת פנקייק וופל בלגי, פרקולטור להכנת קפה פילטר ("פופולרי יותר באירופה, שם יש גם מגוון שכלולים, בארץ הרבה פחות מבוקש. רוב הרוכשים הם יוצאי מדינות אנגלו-סקסיות") ומכונת קפה. "מכונות הקפה של נספרסו מאוד פופולריות, הן נראות טוב ומשתמשים בהן בקפסולות. שאר המותגים קצת נעלמו", אומר טישלר. מחירה של מכונת קפה מתחיל ב-1,000 שקל ומטפס מעלה, מכונה להכנת אספרסו בלבד עולה פחות מ-1,000 שקל.

>> עוד בסדרת המטבח המושלם:
המדריך לקניית תנור וכיריים
המדריך לקניית מקרר
כלי הגשה ואירוח - מה באמת צריך בבית?
האביזרים והגאדג'טים שאתם חייבים במטבח
אביזרי האפייה החשובים ביותר
איזה סכינים אתם צריכים, וכמה הן יעלו לכם?
הסירים ומחבתות שצריך בכל בית
קופסאות אחסון: מדריך קנייה ושימוש
3 חומרי הניקוי הכי חיוניים במטבח