בואו נדבר לשנייה על אפייה. למי מאתנו שאינו אופה מיומן, מדובר בפעילות מבהילה למדי. הרבה דברים עשויים להסתבך בדרך אבל על אף הסיכון והחשש המתמיד, שום דבר לא מנצח את הניחוחות המטורפים והחמימות שאפייה ביתית מייצרת. לכן, התלהבנו מאוד כשהגיע לידינו משטח האפייה החדש שנקרא Fast & Crust והבטיח תוצאה של אופים מקצועיים היישר מהתנור (או הטוסטר אובן) הביתי.

אין תמונה
משטח האפייה החדש

בואו לקרוא מה עוד חדש גם בפייסבוק שלנו

אז מה זה בעצם?
פאסט אנד קראסט הוא משטח אפייה מקצועי וחדש מבית היוצר של FeinCook - החברה של השף יאיר פיינברג, שמביאה פתרונות חכמים למטבח הביתי והמקצועי, כמו מכשיר התרמומיקס. 

דף ההוראות ואתר האינטרנט המפורט שמלווה את משטח האפייה החדש מבטיח כי מדובר בגאדג'ט מהפכני למדי שהופך את הבצקים שאופים עליו לפריכים ואווריריים ומייצר חוויה של אפייה מקצועית בבית. המשטח, מיוצר בארץ ועשוי מסגסוגת של פלדה טבעית ממוחזרת ולא מעובדת שמוליכה חום בצורה מעולה ועמידה לטמפרטורות גבוהות במיוחד.

עוד באוכל טוב:

איך משתמשים בזה?
אפשר להשתמש במשטח בטוסטר אובן, תנור או גריל ביתי לצורך אפיית פיצות, לחמים, פוקאצ'ות, קלצונה ומאפים נוספים. לפני השימוש הראשון במשטח יש לחמם אותו על חום מקסימלי בתנור במשך 40 דקות, שבמהלכן הוא פולט מעט עשן והצבע האפור שלו משחיר - אל תיבהלו. לאחר השלב ההתחלתי מקררים את המשטח ואחרי כן מחזירים אותו למדף העליון של התנור ומחממים שוב (אין מה להגיד, מדובר כאן בתהליך שלוקח קצת זמן, אבל עושים את זה רק פעם אחת).

אין תמונה
מושלם לבצקים שטוחים
 

אז מה זה באמת עושה?
בשורות טובות - שלב הבירוקרטיה הסתיים ועכשיו אפשר להתחיל ליהנות. מניחים את הבצק על המשטח (אנחנו הכנו פוקצ'ות) ואופים עד להשחמת התחתית - משהו שקורה מהר מאוד עם מכת החום המאסיבית שהבצק מקבל מהמשטח. החום מהגריל העליון של התנור משלים את העבודה ויוצר בצק פריך עם צבע זהוב מושלם.

תוך כ-5 דקות, התקבלו פוקצ'ות שמנמנות שהוצאנו בגאווה מהתנור. והטעם? פשוט מעולה. הפוקצ'ה תפחה הרבה יותר מאשר באפייה ללא המשטח, והייתה אוורירית ורכה מבפנים עם מעטה פריך מבחוץ. המשטח קיצר את תהליך האפייה בחצי והתוצאה הייתה יפה וטעימה בטירוף.

מילת המפתח כאן היא מאפים שטוחים. צריך לקחת בחשבון שמאפים אחרים שמצריכים אפייה ארוכה יותר כנראה שלא יניבו את התוצאה המטריפה שקיבלנו עם הפוקצ'ה. 

אין תמונה
מתים על פיצה? מדובר בפתרון מושלם

מה אחר כך?
מאוד לא רצוי שמשטח האפייה יבוא במגע עם מים (למרות שיש פתרון גם לסוגיה הזאת). לאחר השימוש במשטח יש לאחסן אותו בתנור או במיקום חיצוני עטוף במגבת מטבח עד לשימוש חוזר. המשטח מתאים לכל סוגי התנורים הביתיים וגם לטוסטר אובן, וניתן לנקות אותו עם מברשת סיבים יבשה או עם שפכטל. גודל המשטח הוא 35 על 30 סנטימטרים (יש גם מידות אחרות) ומחירו 349 שקלים (עם אחראיות לשנתיים).

בשורה התחתונה
משטח האפייה החדש מספק חווית אפייה כיפית בהחלט במטבח הביתי. הוא נוח לעבודה, מקצר זמני אפייה (על אף שמצריך גם זמן ניכר לחימום מקדים), ומקיים את ההבטחה של פריכות מושלמת ואווריריות נהדרת שמאזכרת אפייה מקצועית יותר. עם זאת, אנחנו חייבים להגיד שמדובר בהשקעה כלכלית לא מועטה, כ-350 שקלים (ויותר אם מבקשים משלוח) למוצר שמיועד למאפים מאוד ספציפיים. אז אם אתם סוגדים לפיצות ופוקצ'ות ומכינים אותן על בסיס יומי או אפילו שבועי, יש כאן יופי של דבר עבורכם שבסופו של דבר מביא לתוצאה טעימה וכיפית. אבל אם אתם לא, אולי לא מדובר בגאדג'ט מטבח שישנה את חייכם, לפחות לא במחיר הזה.

לפרטים נוספים: 077-7107744.

>> איך משדרגים עוגה בקלי קלות?