אנחנו לא מסוג האנשים שמתמסרים לכל מיקסר. מבחינתנו האופציות הן בגדול קנווד וקיצ'נאייד, וכל מותג אחר מוזמן ללכת לחפש מי יקציף בו חלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה. אנחנו פשוט לא בגיל לוו לישה שקורס תחת העומס, או מקצף שלא מגיע לקרקעית הקערה (יו הד וואן ג'וב!). אז למה ניסינו את המיקסר החדש מבית מורפי ריצ'רדס, המיקסטאר? התשובה היא כי הוא תופס פחות מקום. הרבה פחות מקום. ועוד 20 ס"מ על השיש היו פיתוי שפשוט לא יכולנו לעמוד בו. 

בכמה מילים: המיקסר החדש של מורפי ריצ'רדס הוא בעיקר קומפקטי, בזכות העובדה שהמנוע שלו נמצא מתחת לקערה ולא לצידה. חוץ מזה הוא מבטיח להשוות ביצועים למיקסרים אחרים בלישה, ערבוב והקצפה, וגם מוסיף עליהם פיצ'ר מעולה של מדידת זמן, שמתחילה אוטומטית עם ההפעלה. מחיר השקה: 799 שקלים.

כבר נזהיר ש: המיקסטאר הוא מעט פחות עוצמתי ממה שהתרגלנו, וגם נפח הקערה מעט קטן יותר: מדובר בקערה של 4 ליטר, מה שמאפשר לישה של לא יותר מ-750 גרם קמח בכל פעם (המיקסרים הגדולים המובילים מתמודדים עם קילו קמח ללא קושי).

מעשה שהיה כך היה: כבר בשימוש הראשון היה ברור שהמיקסטאר הוא לא כמו המיקסרים שאנחנו רגילים אליהם. אומנם היה מאוד מאוד משמח לראות את השיש לראשונה זה זמן מה, אבל כל ההתנהלות איתו שידרה פרוביזוריות קצת מלחיצה. הקערה, למשל, לא ננעלה בצליל "קנאק" משרה ביטחון כמו שאנחנו אוהבים, הרעש שהמיקסר הקים בעודו לש היה יותר ממה שהיה אפשר לצפות על פי כמות הבצק שהוא התמודד איתה (חצי קילו קמח בסך הכל) וגם הריקוד שלו על שיש העיד שהוא מקדיש ללישה את כל משאביו ועוד קצת. כל אלה גרמו לנו לעקם עליו מבט, אבל בסופו של דבר נאלצנו להודות: הלישה בוצעה, ובוצעה על הצד הטוב ביותר.

עוגת ביסקוויטים מסקרפונה ותותים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
הוקצפה היטב (עוגה מעולה!) | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
לחמניות ביתיות (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
לחמניות שמונה. הבצק נלוש בהצלחה | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

את הניסוי השני ערכנו עם וו ההקצפה, בהכנת קרם קצפת ומסקרפונה (אתם חייבים לנסות את עוגת הביסקוויטים המשודרגת הזאת. אלוהית). שוב רשמנו לפנינו את עניין היעדר הקנאק, שוב התרעמנו על הרעש - אבל הקצפת הוקצפה מצוין ומהר, וגם התמקמה כולה במרכז, בלי שוליים שנשכחו מאחור, בזכות מרית מובנית שמחוברת לוו ההקצפה (איזו מחשבה תכנונית מתחשבת!). בניסיון השלישי הקצפנו חלבונים - משימה מעט יותר מאתגרת, וגם בה המיקסטאר עמד בהצלחה יתרה. כך קרה שלאט לאט נשבינו בקסמו הבלתי מושלם של המיקסר החדש, ותרמה לכך גם קערת האחסון הייעודית שלו, שנכנסת לקערת הערבוב ומיועדת בדיוק לכל הווים והרכיבים הנלווים, כדי שלא יסתובבו חלילה על השיש שסוף סוף התפנה.

לסיכום: לא היינו ממליצים על המיקסטאר לאופים מדופלמים שמעמידים שלוש חלות בכל שישי. אין מה לעשות, הוא פשוט קטן עליהם. אבל לאופים מתחילים, או כאלה שעדיין לא הגיעו לדירת חלומותיהם ונאלצים להסתפק בשטח עבודה קטן, להם אנחנו מרשים לעצמנו להמליץ עליו בלב שלם. יודעים משל למה הדבר דומה? לפרויקט רובוטיקה של קבוצת בני נוער מחוננת ומלאת מוטיבציה, חבר'ה מצוינים אחד אחד, שניכרת בו מחשבה מעמיקה עד רמת הפרטים הקטנים (מרית אינהרנטית, טיימר), אבל מה לעשות שהתפרים עדיין גסים לפעמים.