בננות הן מהפירות האהובים עלינו - טעימות, מלאות באנרגיה וסותמות בטן מקרקרת. הבעיה היא, שאנחנו אוהבים אותן בדרגת הבשלה מאוד מסוימת: לא קשות מדי ולא רכות מדי. אין דבר נורא יותר מבננה מלאה בכתמים שחורים ומלאת "דבש", ולמרות שבננות כאלו מעולות בתוך עוגות ומאפים, אנחנו לא יכולים לסבול אותן בתור נשנוש במצב הזה. 

בננות עם כיסוי פלסטיק (צילום: gizmodo.com)
משמאל: בננה שתשחיר ממש בקרוב | צילום: gizmodo.com

אתר Gizmodo מצא פתרון מקורי לשמירה על טריות הבננות, שאמור להבטיח שהן יחזיקו אפילו שבוע: כשמגיעים עם צרור טרי מהירקן, מפרידים כל בננה ועוטפים את הקצה שלה בניילון נצמד, באופן הדוק ככל שניתן. והנה ההסבר: נכון שאומרים שכדאי לשים אבוקדו לא בשל ליד בננות? זה בגלל שהבננות משחררות גז טבעי בשם אתילן, השולט בהבשלה הבננות והפירות והירקות שסביבן. רוב שחרור הגז הזה, נעשה מהחלק העליון של הבננה, היכן שהיא הייתה מחוברת לאשכול. כשעוטפים את האזור הזה, מעכבים את תהליך ההבשלה של הבננה. שוב הצלחנו לרתום את המדע לטובתנו!

>> הלהיט החדש: פופקורן בטעמים. מתכונים
>> תפוחי אדמה מטוגנים עם שמנת חמוצה