חברת שריג השיקה לפני שלושה חודשים את הנוטרי נינג'ה חכם 4 ב-1 Intelli-Sense Blender. שם ארוך ומפוצץ,  אז נפשט את זה קצת: זה למעשה מעבד מזון נינג'ה טאצ' מדגם INTELLI SENSE DOU שמצויד בארבעה כלי קיבול מתחלפים (שייקר, בלנדר, מעבד מזון וספירולייזר) ומערכת חכמה שמתאמת בין כלי הקיבול המתחלפים לתכניות מוגדרות מראש במסך נגיעה מתקדם. מה זה אומר? תפריט התכניות והבסיס החכם מכיילים אוטומטית את המהירות ועוצמת המכשיר על בסיס חומרי הגלם ומאפשרים הכנה מדויקת של המתכון הרצוי. וכל זה קורה אוטומטית בלחיצת כפתור.

נוטרי נינג’ה Intelli-Sense (צילום: יחסי ציבור)
בלנדר, שייקר, מעבד מזון ופורס ירקות באחד | צילום: יחסי ציבור

כבר נזהיר ש: בגלל, או בזכות שהמכשיר הזה כולל כל כך הרבה אופציות (הכנת בצק, ספגטי ירקות, שייקים, רטבים, משקאות קפואים ועוד) - הוא מגיע עם לא מעט חלקים - זה כולל את כלי הקיבול, להבים מתחלפים, דיסקיות ומכלים בגדלים שונים, ככה שצריך לפנות לו לא מעט מקום לאחסון של כל אותם חלקים. מצד שני - אם הייתם רוכשים בנפרד כל מכשיר ייעודי כזה, גם הם היו תופסים מקום, והייתם משלמים על כל אחד מהם בפני עצמו (מחיר המכשיר הוא 1,390 שקלים).

מעשה שהיה כך היה: אחד הדברים הראשונים שהזדרזנו להכין עם הנינג'ה היה שייקים וסמות'יז. מצאנו שהמכשיר מתמודד יפה עם פירות קפואים ולא היינו צריכים להוסיף המון נוזלים, ככה שאם גם אתם אוהבים סמות'יז סמיכים - מצוין. היתרון הגדול כאן הוא שאם רוצים להכין רק כמות אישית - ניתן להשתמש בכלי קיבול קטן יותר, ולא חייבים להפעיל את הבלנדר גדול (שסיפק לנו יופי של מרגריטות קפואות. וזה גם המקום לציין לטובה את יכולות כתישת הקרח של המכשיר - שמספק משקאות ברד בקלות, איפה שראינו בעבר כשלונות בתחום הזה ממכשירים אחרים).

סמודי בול (צילום:  Oksana Mizina, ShutterStock)
טוחן אסאי קפוא כמו גדול | צילום: Oksana Mizina, ShutterStock

מעבד המזון ריסק, קצץ והפך לנו ירקות למחיות חלקות בקלות רבה - בין אם השתמשנו באחת מהתכניות החכמות המובנות או בפולסים שהעדפנו לשלוט עליהם בעצמנו לחיתוך גס יותר. יתרון נוסף הוא פירוק קל ונח של הלהבים וכלי הקיבול, כך שניתן לשטוף בקלות אחרי השימוש, ועם סיכונים נמוכים להיפצע מהלהבים. שימו לב שהוא גם כולל להבי פלסטיק לבצק, אבל מדובר בעיקר בבצקים פריכים, ולא כאלו שדורשים פעולת לישה ארוכה - המכשיר הזה הוא הרבה דברים, אבל מיקסר הוא לא אחד מהם.

האופציה הכי פחות שמישה, אבל ללא ספק מגניבה מאוד הספירלייזר. זודלס (ספגטי מזוקיני) זה לא מנה של יומיום, לפחות אצלנו בבית, אבל יחסית למכשירים ייעודים אחרים בשוק, הדרך להכין אותם עם האינטלי-סנס היא מהירה, קלה, נוחה ויעילה בטירוף! אנחנו השתמשנו בעיקר בפונקציית ה"ספגטי", אבל קיימות גם אפשרויות להכנת שיערות דקות יותר, או סרטים. 

פסטה זוקיני בספיירל סלייסר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
חותך זודלס בשניות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לסיכום: יצאנו מה זה מרוצים ממנו - התוצאות מעולות, התפעול אינטואטיבי ונח ואפילו הניקיון פשוט בסך הכל. החסרון הקטנטן זה שהוא תופס הרבה מקום, אבל בשביל מה שהוא יודע לעשות - ובקלות שהוא את זה - מגיע לו. נכון שאפשר אולי לקושש יותר בזול מספר מכשירים אחרים שעושים את אותן פעולות, אבל אנחנו די משוכנעים שהמכשיר הזה יעשה את כולן בקלות רבה יותר, ובקוליות.