כשגילינו את עולם סכיני השף, אי אז לפני כמה עשרות שנים, הרגשנו שהתעוררנו מתרדמה עמוקה. מי ידע שיש סכין אחת שיכולה לשנות עד כדי כך את סדרי העבודה במטבח, לחתוך ירקות וגם בשר ולעשות את זה בכזו מקצועיות. ההתעוררות הבאה שלנו הייתה כמה שנים אחר כך, כשגילינו שעם כל הכבוד לסכין השף שלנו, שהושקעו בה כמה מאות יפות של שקלים, הסכין הקטנה והפשוטה שמוכרים ב-20 שקל ליד הקופות בחנויות בישול ואפייה עושה ברוב המקרים עבודה טובה לא פחות, ואפילו יותר. עם העגבניות - האתגר הקיצוצי של כל סלט - היא מתמודדת בגבורה ובקלות, ועל הדרך אפשר גם לקלף איתה בצל ללא כל סרבול.

בכמה מילים: אחרי שהשתלטה יפה על תחום הבלנדרים, אחר כך הגריל, ואז קפצה לביקור גם בשוק מכונות הגלידה, פנתה נינג'ה לעולם הסכינים והשיקה כמה ערכות במחירים שונים. ישנה מערכת של 16 סכינים ומשחיז שעולה 1,790 שקלים (אותה אנחנו ניסינו), וגם מערכות צנועות יותר של 6 סכינים ומשחיז (999 שקל) או רק סכין שף ומשחיז (449 שקל). יקר רצח? חכו.

סכיני נינג'ה - הערכה הגדולה (צילום: יחסי ציבור)
סכיני נינג'ה - הערכה הגדולה | צילום: יחסי ציבור

מעשה שהיה כך היה: הערכה כוללת סכין שף באורך 20 ס"מ; סכין סנטוקו עם שקעים לאורך הלהב, שאנחנו אוהבים להשתמש בה בעיקר לחיתוך תפודים, ובזכות השקעים הקוביות אינן נדבקות אליה; סכין לחם 20 ס"מ; סכין פילוט 15 ס"מ; סכין פריסה 20 ס"מ, שטובה לחיתוך פרוסות דקות של ירקות, עוגות וגם נתחי פסטרמה או רוסטביף; סכין פריסה 13 ס"מ; סכין פריסה 9 ס"מ; 8 סכיני סטייק; מספריים (לגזירת עופות, למשל, אבל גם עשבי תיבול) ומשחיז סכינים בילט אין לכל אלה.

מערכת של 16 סכינים ומשחיז היא חתיכת אורחת רצינית על השיש, בוודאי לבשלן הביתי, שאינו נוהג לפלט דגים או לפרק עופות על בסיס יומיומי. וכך מצאנו את עצמנו משתמשים בעיקר בארבע סכינים מתוך הערכה, אבל עושים את זה שוב ושוב (ושוב), ובהנאה. סכיני הפריסה הקטנה והבינונית (שנראות מאוד דומה לסכיני הסטייק, לא להתבלבל) שימשו אותנו בלי סוף בשבועות החולפים, לרוב סוגי החיתוכים שנדרשנו אליהם בשגרת המטבח. אנחנו מודים שלא בקלות הבחנו בין השתיים, אבל מכיוון שאחת מהן כמעט תמיד הייתה בשטיפה (בלי סוף אנחנו אומרים לכם), נעזרנו בזאת שהייתה פנויה. עוד שימשה אותנו היטב סכין השף, לקיצוץ יותר מהיר, למשל של מלפפונים. חשוב לציין שגם את מבחן עגבניות השרי סכין השף עברה בהצלחה, אבל לאלה עדיין העדפנו את הסכינים הקטנות יותר. הסכין היחידה שניסינו ופחות התרשמנו ממנה הייתה סכין הלחם, שלא הצליחה להגיע לרמת סכין הלחם הרגילה שלנו, שנרכשה לא מזמן בסכום של פחות מ-200 שקלים.

עוד חשוב לנו לציין לשבח את מערכת ההשחזה שמגיעה עם הערכה, שנוסתה כמה פעמים והוכחה כיעילה ומוצלחת מאוד מאוד. ומי שמחזיק בסכינים איכותיות יודע עד כמה חשוב אמצעי ההשחזה, וכמה קשה למצוא אחד שמצליחים להתחבר אליו. 

סכיני נינג'ה. 3 ערכות, 3 מחירים (צילום: יחסי ציבור)
סכיני נינג'ה. 3 ערכות, 3 מחירים | צילום: יחסי ציבור

רק נזכיר ש: אנחנו יודעים שסכינים הן דבר חד, אבל הסכינים של נינג'ה כל כך חדות, שמספיק שאחת מהן תנשום עליכם בשביל להיחתך (ואנחנו אומרים את זה מניסיון). זאת כמובן תכונה טובה שלהן, אבל דיר באלאק, תיזהרו. אנחנו בשלנים מנוסי חתכים ופציעות, ועדיין נפלנו קורבן לחדות הזאת לא אחת (ולא שתיים).

לסיכום: 1,790 שקל זה המון כסף. אפילו לערכה שתסגור לכם את הפינה של סכינאות המטבח. מה גם שמדובר בחתיכת נוכחות על השיש, שלא בטוח שמצדיקה את המקום שהיא תופסת. אז בכנות אנחנו אומרים לכם שאת הערכה השלמה כנראה לא היינו רוכשים - אבל ערכת הביניים היא כבר הרבה יותר ידידותית, ועבור הבשלן הביתי הממוצע היא אינה כרוכה בוויתור משמעותי. הערכה הזו מגיעה ללא סכיני סטייק, ללא סכין פילוט וללא סכין סנטוקו, ולגמרי מספיקה בשביל לנהל שגרת מטבח מצוינת.