בניגוד ללא מעט אנשים שיש להם מטבחים גדולים, שלא לדבר על גינות או מרפסות שאפשר לעשות בהן על האש, אנחנו מסתפקים במטבחים די קטנים, עם מעט מקום על השיש, וכל מכשיר חדש שיוצא לשוק צריך לעבור את מבחן התועלת מול המקום שהוא תופס לנו במטבח הצנוע. לרובנו יש טוסטר קטן איפשהו, אבל מקום לגריל של ממש, כשאין איפה לשים אותו, אין באמת.

בכמה מילים: טוסטר הגריל החדש של דלונגי (499 שקלים) משלב בתוכו שני מכשירים, הוא גם טוסטר לחיצה שאפשר להכין בו טוסטים, וגם גריל פסים שאפשר להכין עליו בשר או דגים "על האש". אפשר להשתמש רק בצד אחד של הגריל, כשהוא חצי פתוח, ובלחיצת כפתור אפשר גם "לשטח" אותו, וליצור שני משטחי גריל גדולים למדי, עם טרמוסטט נפרד לכל אחד מהם. את הטמפרטורה ניתן לכוון בין 100-220 מעלות.

טוסטר גריל לחיצה, דלונגי (צילום: יחסי ציבור)
טוסטר גריל לחיצה, דלונגי | צילום: יחסי ציבור

מעשה שהיה כך היה: המכשיר של דלונגי עשה עלינו רושם ראשוני מצוין, עם מראה יפה ומשקל יחסית סביר, כך שהיה קל לנייד אותו במטבח והוא לא חייב להישאר על השיש ולתפוס המון מקום. צריך לקחת בחשבון שהוא גדול יחסית, בטח ביחס לטוסטר רגיל, וכשפותחים אותו הוא תופס אפילו עוד יותר מקום, ככה שצריך לא מעט מקום בשיש כדי להשתמש בו במצב פתוח.

הטוסטים שהכנו בו יצאו מעולה, ואין ספק שאת עבודתו כטוסטר הוא עושה היטב, בלי יותר מדי בעיות. בניגוד לרוב הטוסטרים, הפלטות פה נשלפות החוצה ואפשר לשטוף אותן בכיור או במדיח אחרי השימוש.

כדי לבדוק את יכולות הגריל שלו, קנינו בשרים שונים וניסינו להכין ארוחת "על האש" בבית. אזהרה ראשונה: אם אתם מתכוונים לצלות בשר עם לא מעט שומן, כמו למשל הקבבים שקנינו, צפו ללא מעט עשן שימלא את הבית. זו לא אשמת המכשיר כמובן, אבל זו נקודה שצריך לחשוב עליה.

כיוונו את המכשיר לטמפרטורה הכי גבוהה שלו, נתנו לו להתחמם, והנחנו עליו את הבשר. אז נתחיל בנקודה הרעה היחידה: הבשר ששמנו במרכזן של פלטות החימום נצלה הרבה פחות טוב מהבשר שהנחנו קרוב יותר אל הקצוות. כשהגיע הזמן להפוך את הקבבים, אלו שבצדדים היו צלויים היטב, אבל הקציצה שישבה במרכז הפלטה נשארה חיוורת ונטולת סימני צלייה יפים ומגרים. אחרי הצלייה, כשפירקנו את הפלטות לניקוי, הבנו למה זה קרה. גוף החימום שיושב מתחת לשתי הפלטות הוא בצורת מלבן, ועובר לאורך קווי המתאר של הפלטה, ככה שבמרכזה אין גוף שמחמם אותה, והמרכז מתחמם רק מהחום ההיקפי. גוף חימום בצורת ספירלה כנראה היה פותר את הבעיה הזו.

טוסטר גריל לחיצה, דלונגי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הקבב באמצע הפלטה לא ממש נצלה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אם מצליחים להתגבר על הנקודה האחת הזו, חוויית השימוש הייתה כיפית. הבשר לא נדבק אל הפלטות, וכל השומן שנאסף בתעלה הממוקמת בשולי הפלטה נוזל לשתי כוסות פלסטיק קטנות ייעודיות שמניחים בקצה כל פלטה ומגיעות בקופסה. הכנו במכשיר את הקבבים האמורים וגם כמה סוגי סטייקים קטנים, וכולם יצאו נהדר, עם סימני צלייה יפים עליהם וצלייה אחידה למדי, כל עוד הם לא ישבו ממש במרכז הפלטה. חשוב גם לזכור שבין הסבבים של הבשר כדאי להמתין כמה דקות, כדי לתת לפלטות להתחמם שוב, בכל זאת לא מדובר במנגל אמיתי עם פחם שמספק חום גבוה וקבוע.

הפירוק של הפלטות והניקוי שלהן מאוד פשוט אחרי שהמכשיר מתקרר, ולקחו ממש כמה שניות פלוס ניגוב קטן של המכשיר עם סמרטוט רטוב על מנת לנקות אותו לגמרי.

לסיכום: אם כל מה שאתם צריכים זה טוסטר, גריל הטוסטר הזה הוא כנראה מכשיר גדול מדי ומגושם מדי עבורכם. אם אתם מחפשים פתרון ביתי לגריל שאפשר לצלות עליו בשרים, דגים וירקות, ומחבת פסים קטנה מדי עבורכם, מדובר בפיתרון מעולה ופשוט לתפעול ולניקוי. עכשיו רק צריך לסדר את עניין גוף החימום והוא יהיה מכשיר נהדר באמת.