אצלנו בבית לא מרבים לטגן; מקסימום צריבות, הקפצות, טיגון חצי עמוק, אבל לשפוך ליטר שניים של שמן, לחמם אותו ואז לזרוק פנימה שניצלים/בצק/צ'יפס? זה פרויקט שנערוך פעם-פעמיים בשנה לכל היותר. בטח לא משהו שלכבודו נצטייד בכלים ייעודיים. פה בדיוק נכנס לתמונה המולטיקוקר, שאינו כלי ייעודי לטיגון, אלא ערכה לא גדולה מדי שמספקת 4 פעולות: טיגון, אידוי, צלייה ובישול, וכל החלקים נכנסים יחד לתוך הסיר הראשי.

בכמה מילים: המולטיקוקר של חברת פוד אפיל כולל סיר עשוי מאבן שיש Black stone ומכסה זכוכית, פלטת גריל פסים, סלסלת טיגון ומשטח אידוי. הוא מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה וכן לשימוש בתנור. כלי הבישול של המולטיקוקר הם מסדרת ELITE, ומיוצרים בטכנולוגיה חדשה של יציקת אלומיניום בציפוי עמיד וחזק שאמור למנוע קילוף ולשפר את פיזור החום. מחיר השקה: 279 שקלים.

סך החלקים של המולטיקוקר (צילום:  יח"צ)
סך החלקים של המולטיקוקר | צילום: יח"צ
טיגון עמוק ברשת (צילום:  יח"צ)
טיגון עמוק ברשת | צילום: יח"צ

כבר נזהיר ש: לא מדובר בסיר גדול מאוד, וגם כשרוצים לטגן - צריך לעשות את זה בנגלות. כמו כן - אנחנו ממליצים לקבע את הידית של סלסלת הטיגון לפני שמשתמשים בה, אחרת היא עלולה להיות לא יציבה מספיק, ובסביבת שמן רותח לא היינו לוקחים שום סיכון מיותר: צריך בסך הכל לשלוף אותה על ידי לחיצה ולמקם אותה על המסילה החיצונית, פעולה פשוטה וזריזה.

מעשה שהיה כך היה: השימוש הראשון שעשינו היה צלייה, אבל לא צלייה על מחבת הגריל, אלא צלייה בתוך הסיר הגדול כשאותו מכסה לא מכסה הזכוכית, אלא המחבת, הפוכה (באופן שמזכיר רוסטר). התוצאה הייתה מספקת, הרטטוי שהיה בפנים קיבל השחמה יפה ובושל  כראוי בתוך עצמו בסיר הלוהט. את הטיגון דחינו קצת, אבל בסופו של דבר התמסרנו ושפכנו בקבוק וחצי של שמן. הזדקקנו לשלושה סבבים, אבל המלאכה הייתה ידידותית ככל האפשר והאפשרות של הסלסלה להיתלות על הסיר מועילה. האידוי הוא ללא ספק שדרוג משושנת האידוי הוותיקה - שטח הפנים הישר גדול באופן משמעותי והרבה יותר נח לתפעול (אפשר גם להשתמש במחבת הפסים בשביל זה אם רוצים). 

אידוי במולטיקוקר (צילום:  יח"צ)
אידוי במולטיקוקר | צילום: יח"צ
חצילים מאודים ברוטב אסייתי (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
חצילים מאודים ברוטב אסייתי | צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל

גם הצלייה על מחבת הפסים בוצעה על הצד הטוב ביותר, אם כי מכסה הזכוכית אינו נאטם באופן מלא, כך שאם תזדקקו לכיסוי - עדיף לוודא קודם שיש לכם מכסה כדול יותר שיוכל להתאים. 

לסיכום: במחיר ההשקה הנוכחי אין לנו ברירה אלא להמליץ בחום על המולטיקוקר למי שמאדה ומטגן בעיקר, אבל גם לצולים שביניכם. בפחות מ-300 שקלים מקבלים מוצר שלא תופס מקום, נח וקל לתפעול ובאמת מספק כמה פעולות בישול בסיסיות עם מעט מאוד אביזרים.