יש צנצנות שפשוט לא נפתחות. לא משנה כמה חזקים וחסונים תהיו, לא משנה כמה ריכוז ונחישות תגייסו - לפעמים הוואקום שנוצר בצנצנת מנצח את הכל, והמכסה פשוט לא זז. אז מה עושים? לא מוותרים, ובעיקר מנסים את שלל השיטות הבאות:

1. משפרים את האחיזה. במקרים פשוטים, אחיזה נחושה ויציבה במכסה מספיקה בשביל לפתוח את הצנצנת. איך משפרים את האחיזה? אפשר להניח חתיכת ניילון ולאחוז בה, אפשר ללפף גומייה על המכסה ואפשר לגייס את כפפת הגומי של הניקיון. לא הולך? ממשיכים הלאה.

2. לוקחים כף עץ, ומכים בשולי המכסה כמה מכות טובות. סביר להניח שעכשיו הצנצנת תיפתח. עדיין לא הולך? כנראה שיש לכם מקרה של צנצנת סרבנית במיוחד, והגיע הרגע להפעיל את נשק יום הדין.

3. בזה כבר אף צנצנת לא תעמוד: מלאו צלחת קעורה במים חמים, והניחו את הצנצנת הפוכה בפנים, כשהמכסה כלפי מטה. אחרי חצי דקה הוציאו אותה, ופתחו. ועוד טיפ לחיים: אם מדובר בצנצנת של דבש או חומר דביק אחר, שווה לכסות אותה בניילון נצמד לפני ההברגה. זה יחסוך הרבה עוגמת נפש.

ניסיתם? הצלחתם? שתפו!

>> עוד טיפים למטבח
>> איפה משיגים שוקולד שאין בארץ?
>> ואיך מכינים עוגת ביסקוויטים הכי פשוטה וטעימה?