לא כל אחד חייב מעבד מזון בבית; אבל בשלנים ביתיים שמכינים מגוון מנות שדורשות קיצוצים, גירורים, פריסות יכולים להפיק תועלת רבה מאוד ממעבד שיעשה בשבילם את כל הפעולות האלה בדיוק ובעקביות. בניגוד לטאבון או מעשנת, שמהווים סמל סטטוס ומאותתים שיש פה פודיז רציניים ואקספרימנטליים, מעבד מזון אפשר למצוא בלא מעט מטבחים ביתיים פשוטים.

בכמה מילים: מעבד המזון החדש מבית נינג'ה מתאפיין במיכל גדול. מאוד. 3 ליטר ליתר דיוק, ומלבד לגודלו של המיכל – פתח ההזנה שלו גדל משמעותית גם כן (לטובת קיצוצים בכמויות פחות גדולות יש גם מיכל של ליטר אחד שניתן "להלביש" בקלות על המיכל הגדול). כמו מכשירי נינג'ה אחרים שהושקו לאחרונה, הוא כולל מסך תצוגה בעברית, תוכניות אוטומטיות חכמות וכולל שני דיסקים: דיסק לפריסה מתכווננת (!), ודיסק גירוד בשני גדלים – דק ועבה. מלבד ל-4 תוכניות אוטומטיות מוגדרות: קיצוץ, הכנת מחית, מיקס (להכנת בצקים) ופריסה, המעבד החדש כולל טכנולוגיית Auto-IQ לפולסים וערבולים מתוזמנים; ולראשונה הוא גם כולל קופסת אחסון לדיסקיות וכו', ככה שלא יסתובבו לכם בארון דיסקיות תועות. מחיר השקה: 999 שקלים.

מכשיר נינג'ה פרופשיונאל XL (צילום: יחסי ציבור נינג'ה)
מכשיר נינג'ה פרופשיונאל XL | צילום: יחסי ציבור נינג'ה

כבר נזהיר ש: כמצופה ממכשיר שמתהדר ב"XL" בשמו, הוא אינו קטן. מצד שני, אין שום צורך בפומפייה או במנדולינה כשיש אותו. מלבד למקום שהוא תופס על השיש/משטח העבודה במטבח, יש את המיכל הקטן לקיצוץ ואת קופסת הלהבים שצריכה מקום. כמו כן, כל פעולה, פשוטה וקצרה ככל שתהיה, דורשת שטיפה של המיכל, של הדוחסן ושל הלהב/מוט/דיסקית ואז גם ייבוש שלה, שתופס את כל מתקן ייבוש הכלים.

מעשה שהיה כך היה: הפונקציה הראשונה שמיהרנו לנסות במעבד החדש היא הקיצוץ. בקלות רבה מאוד דחסנו אל המיכל 5 צרורות שלמים של עשבי תיבול טריים (בצל ירוק קצוץ דק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ונענע). הפעלנו את תכנית הקיצוץ והתוצאה הייתה קיצוץ עוצמתי שפירק את הירוקים שלנו לרסיסים. מה שהרשים אותנו במיוחד היה היעדר הנוזלים. פעולת הקיצוץ יצרה מהעשבים כמעט אבקה, אבל ללא מיצים. אם מעוניינים בקיצוץ יותר גס אפשר כמובן להפסיק את הפעולה לפני הזמן המוקצב.

קיצוץ עשבי תיבול (צילום:  Viktor Kochetkov, shutterstock)
תגידו ביי ביי לאצבעות פצועות | צילום: Viktor Kochetkov, shutterstock

כשניגשנו לגרר קישואים לקציצות הצלחנו להכניס כל קישוא בשלמותו תודות לפתח והדוחסן החדשים והרחבים, והתוצאה הייתה קישואים מגוררים למשעי. כך גם עם יתר הירקות שניסינו לגרר. החיסרון היחידי, והסיבה שלא נמהר להיפטר מהפומפייה הנאמנה שלנו היא שבגירור גבינה, הלהבים מתמלאים בגושים והניקוי שלהם דורש קצת יותר השקעה ומאמץ. התוצאה אגב, טובה מאוד גם במקרה של הגבינה (גרוייר ופרמזן).

וכעת לפונקציה שהכי הגניבה אותנו: פריסה מתכווננת. מצד אחד פרסנו שומר דק דק דק, כמעט לשיערות, ומצד שני פרסנו תפוחים אדמה לפרוסות של 2.5 ס"מ לטובת גראטן. בניגוד לדיסקית החיתוך במעבד הקודם שהיה לנו מנינג'ה, פה אפשר לבחור את העובי באופן עצמאי, ויחד עם הגדלת הפתח, זה כבר שדרוג רציני מאוד – זה אומר שאפשר לפרוס גם ירקות בינוניים-גדולים במכשיר וזה כבר חסכון זמן משמעותי, וגם הרבה פחות מסוכן מהמנדולינה שלנו (פה זה הזמן לאזהרת מסע קטנה – אחרי סיום הפריסה, רצוי לנעול את הלהב ולמנוע סכנת חיתוך).

גראטן תפוחי אדמה ושמנת (צילום: robynmac, Istock)
אשכרה אפשר לבחור את גודל הפרוסה המדויק! | צילום: robynmac, Istock

לסיכום: אלף שקלים (טוב, 999) הם לא סכום קטן, אבל מדובר במוצר איכותי שעושה את מה שהוא צריך על הצד הטוב ביותר, ובקלות. התפעול שלו ידידותי ואינטואיטיבי, הניקוי שלו לא מסובך (רק להיזהר מהלהבים החדים) ואם אין לכם מצוקת אחסון אז בכלל שיחקתם אותה. נכון שאפשר לעשות את כל הפעולות האלה ידנית, אבל התוצאות של הנינג'ה טובות ומדויקות פי כמה, ובעיקר חוסכות זמן יקר, ומה זה פינוק אמיתי אם לא זה?

להשיג באתר שריג.