אחרי שכבר לימדנו אתכם איך לנצל כמו שצריך את המחבת היקרה שקניתם, את מרית הפלסטיק ואפילו את גלגלת הפיצה - אנחנו ממשיכים בלי לעצור, עם עוד מכשירים ומוצרים שחשבנו שקנינו לחינם, והנה - הם חזרו לשימוש כמעט יומיומי אצלנו במטבח. 

לחם בסיר אורז
בסיר חשמלי להכנת אורז ואידוי ירקות אפשר לעשות הרבה יותר. מה למשל? לאפות עוגה ואפילו לחם, או לבשל ביצים קשות, קינואה ופולנטה ועוד המון תבשילים. פשוט עושים מניפולציה על המכשיר - כשהוא עובר למצב "שומר חום" מחזירים אותו למצב "בישול". אני אפיתי בו לחם תירס, יצא נהדר.

סיר חשמלי של פנסוניק - 249 שקלים בחנות יורוקום ובחנויות אביזרי חשמל

סיר אורז (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
סיר אורז. אפינו בו לחם! | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

ממקסמים את הפלנג'ר
פלנג'ר להכנת קפה בלחיצה (French Press) הוא מכשיר יפהפה, שיכול לשמש ללא מעט מטרות אחרות. אפשר להקציף בו חלב לקפה כמו בבר איטלקי, אפשר להכין בו חליטת תה, בלי לחשוש מעלים שישתחלו לתוך הכוס, והכי מפתיע? הוא יכול לסחוט נהדר את הנוזלים מתרד אחרי הבישול.

פלנג'ר HARIO (הריו) - 179 שקלים באתר

פלנג'ר להכנת קפה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
פלנג'ר להכנת קפה, אבל אנחנו בכלל יותר אנשים של תה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

השימוש הכי נכון למזלג בשר
מזלג הבשר, זה עם שתי השיניים שיוצא מהמגירה באמת פעם באלף שנה, יהפוך לאחד הכלים הכי שימושיים אצלכם במטבח אם רק תתחילו לנצל אותו להגשת ספגטי. 

מזלג בשר - 299 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר

מזלג לבשר        (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מזלג לבשר. אנחנו חושדים שזה היה אמור להיות השימוש שלו מלכתחילה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מספריים למטבח
מדובר באחד האביזרים החיוניים אצלנו במטבח. משמשים לחיתוך מדויק של בצק עלים או פיצה, ריסוק עגבניות משומרות שלמות בתוך קופסת השימורים ומה לא. 

מספריים של אוקסו - 99 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר

מספרי מטבח (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מספריים למטבח. אתם צריכים כאלה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מתפרעים על מכשיר הוופלים
מכשיר להכנת ופל בלגי הוא כר נרחב לשימושים משימושים שונים: בהתחלה רק אלתרנו קצת ושיחקנו עם הבלילות (למשל - בלילה של עוגה בחושה במקום של ופלים), אבל מאז תפסנו אומץ ופתחנו את הראש - היום אנחנו מוציאים ממנו טוסטים מיוחדים, או אופים בו בצק עלים מוכן ומגישים עם חביתה, שגם אותה אנחנו מכינים במכשיר. הנה כמה מתכונים שהכנו במכשיר הוופלים ויצאו מעולה.

פרינסס, טוסטר עם פלטות מתחלפות - 175 שקלים בחנויות אביזרי חשמל ובאתר

מכשיר להכנת ואפל בלגי (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מכשיר להכנת ופל בלגי, ועוד מיליון דברים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

תפוחן לבצל
דווקא תפוח אנחנו אף פעם לא חותכים בתפוחן (בינינו, מה הבעיה לחתוך תפוח). לעומת זאת יש דברים שאנחנו ממש שונאים לחתוך, וכאן התפוחן נכנס לפעולה: אנחנו פורסים בו עגבנייה, והכי כיף - חותכים איתו בצל. החתיכות גדולות מדי? עוד חיתוך אחד בסכין וזהו. 

תפוחן - 39.90 שקלים ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן

תפוחן (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
תפוחן. אף אחד לא חותך בו תפוחים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

פורס ביצה - ופורס בכלל
הנה עוד חמישה דברים שאפשר לפרוס איתו ולהפוך את חייכם לקלים יותר: גבינת מוצרלה לפיצה, תותים וקיווי לעוגת פירות, חמאה קשה ופטריות. פשוט תנסו. 

פורס ביצים של סולתם - 48 שקלים ברשת חנויות סולתם ובאתר

פורס ביצים (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
פורס ביצים. למה רק ביצים? | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

כוסות מידה לצלחות
מאז פרצה "מאסטר שף" לחיינו אנחנו לא סתם מניחים את האורז או הפירה על הצלחת - אנחנו מצלחתים. מי שעוזרות לנו מאוד בעניין הלא פשוט הזה הן כוסות המדידה, שהופכות כל צלחת פתיתים לדוגמנית אינסטגרם מצליחה.

כוסות מדידה של רוסו - 44 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר

כוסות מדידה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
כוסות מדידה. גם אנחנו מאסטרשפים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

שפכטל לבצק (Scraper) וגם לדברים אחרים
בנוסף לחיתוך בצק ואיסוף קמח בזמן הלישה, מדובר בכלי אידיאלי לאיסוף עשבי תיבול, שום כתוש וירקות לסלט.

32.90 שקלים ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן

"שפכטל" לבצק (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
שפכטל לבצק. עושה לנו סדר על קרש החיתוך | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מטחנת בשר למקרוני? ועוד איך
אוקיי, זה באמת מפתיע: יש לכם מטחנת בשר? אין לכם מכונת פסטה? קבלו טיפ לחיים: כשמוציאים את הסכין ממטחנת הבשר היא הופכת למכונה להכנת ספגטי.

מטחנת בשר סולתם - 107 שקלים ברשת חנויות סולתם ובאתר

מטחנת בשר (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מטחנת בשר. כי תמיד חלמנו להכין לבד ספגטי | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

קולפן לתלתלים 
רוצים סלט שמח וטעים? הוסיפו לו סרטי גזר וקישוא טריים, שפשוט קולפו בקולפן. את עוגת השוקולד תוכלו לקשט בתלתלי שוקולד שיוצרו באותו אופן, ואת הפסטה בתלתלי פרמזן.

קולפן של KISAG (קיסג) - 21.90 שקלים ברשת קוק סטור ובחנויות אביזרי מטבח

קולפן (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
קולפן. שמענו שהתלתלים שוב באופנה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

תבנית לקרח, ולמה עוד?
אני מקפיאה בה פסטו, רוטב עגבניות או ציר מרק במנות אישיות. בתבנית המתקפלת אפשר להקפיא קובייה גדולה או קטנה ולהוציא כל אחת בלחיצה.

תבית קרח של רוסו - 49 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר

מגש קוביות קרח (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מגש קוביות קרח. תשקיעו בגמיש, הוא ייתן לכם הרבה יותר | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מסננת לשמירה על פירות
ככה שומרים על הפירות: שוטפים ענבים, תותים או פירות יער ומאכסנים אותם במקרר בתוך המסננת. החורים מאפשרים זרימת אוויר ושמירה על הטריות לזמן ארוך. אם גם אתם תמיד מתבאסים על מה שקורה לענבים בחלק התחתון של הקופסה - זה הולך לשנות את חייכם. ויש עוד המון דברים שאפשר לעשות עם מסננת: מכירים את הטריק של הכנת לבנה בתוך חיתול בד? הסיפור הזה תמיד מסתבך כשלא יודעים איך בדיוק לקשור את הבד ולאן הנוזלים אמורים לטפטף. אז פשוט מניחים את החיתול במסננת, ואת המסננת על קערה. בלי קשירות ואין בעד מה. 

מסננת - 49.90 שקלים ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן

מסננת לפסטה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מסננת לפסטה. הקץ לענבים הרקובים בתחתית הקופסה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

מזלף בשר להכנת פנקייקס
מזלף לצלי (פומפה), שמיועד לטפטוף נוזלים על בשר תוך כדי בישול, מעולה גם להכנת פנקייקס קטנים ושווים בגודלם. החלק העליון, הפומפה, יכול גם לשמש להפרדה בין חלמון וחלבון ביצה.

מזלף של אוקסו - 69 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר

מזלף (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מזלף לבשר. עושה אצלנו הסבה כל שבת בבוקר | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

שימושים נוספים לכף גלידה 
תרחיק את גרעיני המלון או הדלעת בפעם אחת, וגם תיצור כדורי בשר עגולים ומושלמים ועוגיות בגודל אחיד.

כף גלידה של אוקסו - 69 שקלים בחנויות אביזרי מטבח ובאתר

כף גלידה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
כף גלידה. יעילה לעוד דברים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

תבנית הקאפקייקס משנה ייעוד
תבנית קאפקייקס יכולה לשמש להגשת רטבים ותוספות לבשר סביב המנגל, כמו קטשופ, חרדל, פרוסות לימון ועשבי תיבול. כשהיא הפוכה היא יכולה להחליף את רשת הצינון ללחם או עוגה אחרי האפייה, וכשהיא עברה את השיא שלה? קבלו את זה: מחוררים כל כוס בעזרת מסמר ושותלים בה עשבי תיבול. חמוד חמוד. 

תבנית קאפקייקס של סולתם - 90 שקלים ברשת חנויות סולתם ובאתר

תבנית קאפקייקס (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
תבנית קאפקייקס שהופכת למגש סופר חמוד | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

שייקר לקוקטיילים להכנת קפה קר
גם לכם יש אחד כזה בבית מהתקופה שחשבתם שאתם ברמנים? לא נספר לאף אחד, אבל כן נגלה לכם שאנחנו מכינים בשייקר רוטב לסלט עם עשבי תיבול (כשיוצקים אותו על הסלט, העלים נותרים בשייקר) וגם מכינים קפה קר מושלם במהירות – כוס אספרסו חם פלוס קוביות קרח. זה עובד מצוין ואפילו מתקבל עם קצת קצף בגלל השקשוק, וכן, אפשר גם עם נס קפה פשוט.

שייקר של רוסו - 69 שקלים ברשת חנויות ארקוס ובאתר

שייקר (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
שייקר. אז בסוף לא הכנתם קוקטיילים? לא נורא | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

שאלות? בקשות? כתבו למירי: Mirizelldonati.kitchentools@gmail.com