בכמה מילים: מערוך שבצדדיו מחוברות טבעות, לרידוד בצק בעוביים שונים. רוצים תחתית לפאי בעובי ס"מ? חברו את החישוקים המתאימים, ופצחו ברידוד. כשהבצק יגיע לעובי הרצוי הוא ממילא יפסיק להתרדד. 149 שקל, להשיג ברשת Spices.

אין תמונה
מערוך המידות. אבל למה באינצ'ים למה?

כבר נזהיר ש: אצל אופים רציניים כנראה לא תמצאו מערוך כזה בחיים. הם יודעים לרדד אחיד וטוב גם בלעדיו. דומה שקהל היעד של המוצר הזה הוא מלכתחילה קונדיטורים חובבים, אפשר להסתכן ולומר מתלהבים, שכשרון האפייה שלהם מספיק בשביל להכין טארטים, אבל לא מספיק בשביל לעשות אותם ישרים ויפים.

אזהרה נוספת: עולם המרדדים נחלק לשניים: חובבי המערוכים עם הידיות וחובבי המערוכים נטולי הידיות (מערוכים ישרים כאלה, שהם כמו מקלות עבים). מי ששייך לקבוצה הראשונה יתקשה מעט לעבוד עם מערוך המידות, שאין לו ידיות כלל וכלל.

מעשה שהיה כך היה: העת הייתה עת הכנת פאי שזיפים, והנוכחים, שלבושתם השתמשו עד היום בסרגל מתכת קטן בשביל למדוד את הבצק שלהם, אספו אל חיקם את המערוך החכם בשמחה רבה. הבעיה הראשונה התגלתה כעבור שניות: בעוד שהמתכון דרש בצק פריך בעובי חצי ס"מ (5 מ"מ), המערוך, שמשום מה חושב באינצ'ים, יודע לרדד רק ל-2, 6 או 10 מ"מ. תאמרו, מה זה מילימטר בין חברים, ואנחנו נענה – בשביל מה רכשנו את המערוך הזה אם לא בשביל לדייק.

אישה עם סינר ורולים מחזיקה מערוך ומסתכלת למעלה (צילום: istockphoto)
יש אנשים שחייבים ידיות במערוך שלהם | צילום: istockphoto

בשביל אלה שלא מסתפקים בבצק אחיד בעוביו ורוצים להיטפל גם למידותיו – על המערוך מוטבע מעין סרגל, שמאפשר למדוד את רוחב הבצק במהלך הרידוד. אבל האמת היא שזה קורה רק בתיאוריה – פרקטית מאוד מאוד קשה לראות את המידות האמורות, בטח ובטח כשהמערוך מגואל בקמח.

ולסיכום: כן, יש לו בעיות, למערוך הזה, אבל עבור קהל שלם של מרדדים כפייתיים הוא יכול לעבוד מצוין. כמובן שתצטרכו לוותר על המילימטר הסורר ההוא, וזה מעצבן - אבל לא בלתי אפשרי.