בעולם שמשתנה סביבנו ללא הרף, כמה כיף שיש דברים שנשארים כמו סלע איתן בחיינו, למשל: כולם אוהבים פסטה! לא משנה אם אתם רווקים שבדיוק עברו להתגורר לבד בעיר הגדולה, הורים שמחפשים פתרון מהיר לארוחת ערב או צוהריים משפחתית, או בני נוער שחזרו מבית הספר ורוצים לבשל בעצמכם - מנת פסטה יכולה להיות הפתרון לכל ״בעיה״. ובאמת, אין הרבה מאכלים שכיף יותר להכין, בסך הכל זורקים את הפסטה לסיר מים רותחים, מסננים את הפסטה ומערבבים עם רוטב לבחירתכם. אז זהו, האמת היא שהפסטה שלכם יכולה לעבור שדרוג רציני ובפשטות יחסית.

אז בדיוק בשבילכם, האנשים שמתחשק להם לאכול מנה טעימה של פסטה ולא בטוחים עם מה, הכנו רשימה של 10 דברים שישדרגו כל פסטה:

אל תשפכו את המים

לא משנה באיזה רוטב בחרתם: שמנת, עגבניות או פסטו, המים בהם בישלתם את הפסטה מכילים את העמילן של הפסטה וכדאי לשלב אותו ברוטב שאתם מכינים. במיוחד אם מדובר ברטבים על בסיס שמנת ועגבניות, העמילן הרב שבמים יעניק לרוטב שלכם מרקם עשיר, סמיך וקרמי יותר.

המליחו מראש!

כן, אנחנו עדיין בשלב המים. בישול נכון של פסטה אומר שלא תצטרכו להמליח אותה אחרי שתגישו אותה לשולחן. המלח נכנס למים בהם אתם מבשלים את הפסטה, כך שהיא תספוג את המליחות המתאימה ותתבשל באופן שווה. המומחים ממליצים על כף מלח על כל 100 גרם של פסטה. אגב, בשום פנים אל תוסיפו שמן למי הבישול.

פסטה (צילום: shutterstock By Asbrest)
המלח נכנס למים בהם אתם מבשלים את הפסטה | צילום: shutterstock By Asbrest

התאימו את שמן הזית לסוג הרוטב

כולנו יודעים ששמן זית ופסטה הם חברים טובים, אבל האם הקדשתם מחשבה לשמן הזית שאתם משתמשים בו? מסתבר שעם קצת מחשבה אפשר לשדרג את הטעם של הפסטה שלכם פלאים. אם הרוטב שאתם מכינים מבוסס על עשבים כמו בזיליקום למשל, עדיף שתבחרו בשמן זית בטעם מעודן יותר, שלא ישתלט על הטעם של הבזיליקום. בהתאם, אם אתם מכינים רוטב עגבניות, מומלץ לבחור בשמן זית דומיננטי יותר שישתלב מצוין עם הטעם של העגבניות ויתן לרוטב יותר ארומה.

הכינו את הרוטב קודם

אם אתם לא בשלנים מקצועיים, יש סיכוי שתתלבטו הרבה בסוגיה - איך מכינים פסטה ורוטב במקביל ואם לא במקביל - אז מה להכין קודם, את הפסטה או את הרוטב? מסתבר שהתשובה פשוטה והגיונית - תכינו את הרוטב קודם. אם הפסטה המוכנה תמתין זמן רב מדי על השיש, היא עלולה להפוך לגוש דביק אחד בגלל כמות העמילן הגדולה. לכן, עדיף שהרוטב ימתין לפסטה ותערבבו אותה לתוכו ברגע שהיא מוכנה.

בחרו ברוטבי העגבניות של יד מרדכי

אם אין לכם כוח להכין רוטב מאפס ואתם רוצים להיות בטוחים שהרוטב שאתם משתמשים בו הוא איכותי, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, אתם יכולים לבחור באחד מרוטבי העגבניות של יד מרדכי. הרטבים מיוצרים מעגבניות איכותיות שנקטפות בשיא העונה ובשיטות בישול מסורתיות, ללא תוספת סוכר ושמן. הרטבים מגיעים במגוון טעמים כמו בזיליקום, פומודורו ואפילו ארביאטה פיקנטי והם הולכים נהדר לא רק עם פסטה אלא גם עם לזניות וקנלוני.

פסטה (צילום: shutterstock)
רוטבי העגבניות של יד מרדכי | צילום: shutterstock

התאימו בין סוג הפסטה והרוטב

מסתבר שבחירת צורת הפסטה היא לא רק עניין אסתטי - למרות שעם מגוון צורות הפסטה שיש במדף הסופר באמת קשה לבחור - אלא עניין קולינרי של ממש. פסטות שהן ארוכות או רחבות, כמו למשל ספגטי או פטוצ'יני, ילכו טוב יותר עם רטבים ׳חלקים׳ כמו שמנת ואליו-אוליו. פסטות בעלות צורה קצרה עם גוף חלול, כמו פוזילי וחונקי כמרים, ישמחו להשתדך לרטבים בעלי סמיכות ועושר מרקמים וטקסטורות. בדרך הזאת הרוטב יבלע בין ה׳כפלים׳ של הפסטה ואתם תהנו מהפתעות בכל ביס מחדש.

אל דנטה או לא?

איטלקים כידוע מעדיפים את הפסטה שלהם ׳אל דנטה׳, כלומר מוכנה אך עדיין קצת קשה. אנחנו הישראלים באופן כללי פחות מתחברים לסגנון הזה, ומעדיפים את הפסטה מוכנה היטב ובהתאם גם רכה יותר. אם אתם עדיין לא יודעים לזהות אם הפסטה מוכנה לפי העין ולא סומכים על הזמן שרשום על השקית, השיטה הנכונה לבדיקת מוכנות הפסטה היא פשוט לשלוף בעדינות אחת מהסיר, להמתין כמה שניות שתתקרר ולתת בה ביס. אם יש במרכזה נקודה לבנה היא מוכנה אך ״אל דנטה״ אך אם הנקודה הלבנה גדולה, סימן שהיא צריכה עוד כמה דקות בישול.

לכל מה שצריך לדעת על רוטבי העגבניות של יד מרדכי>>

שחקו עם הטמפרטורות

לא, אנחנו לא מדברים על משחק בכיריים (ממש ממש לא מומלץ), אלא משחק בטמפרטורות השונות של הפסטה שלכם. למשל, הכנתם פסטה פוזילי רותחת? נסו לשפוך עליה רוטב עגבניות קר ופרשי שיגרום לטעמים לבלוט. לא רק טמפרטורות, אם בא לכם ליצור מרקמים מעניינים, נסו לשלב בין גבינות רכות כמו ריקוטה ותוספות פריכות כמו צנוברים ואגוזי מלך.

פסטה (צילום: shutterstock By Mauro Pezzotta)
נסו לשלב בין גבינות רכות כמו ריקוטה ותוספות פריכות | צילום: shutterstock By Mauro Pezzotta

אנשובי

אחרי שעברנו על כל הטיפים לבישול שיהפכו את הפסטה שלכם למושלמת, אתם עדיין מרגישים שאתם צריכים לשדרג את הטעם של הפסטה שתאכלו מחר בארוחת הצוהריים? אתם צריכים לסמוך עלינו לגבי זה ולנסות להשתמש באנשובי, מדובר בדג המלוח שכולנו מכירים היטב (אפילו צבי הנינג׳ה אכלו אותו) אך מסתבר שהמליחות הנעימה שלו משתלבת נהדר עם המון סוגים של רטבים - מרוטב עגבניות ועד רוטב פסטו וגם חוסכת שימוש במלח. אם לא בא לכם על המרקם הדגי, תוכלו ללכת לחנות בישול ולחפש משחת אנשובי, שימו לב לשים כמות קטנה בלבד כי הטעם שלה חזק ומרוכז.

פרמזן

הדרך הפשוטה ביותר לשדרג את הפסטה שלכם, בין אם הכנתם רוטב עגבניות עשיר או כשבא לכם על מנת פסטה עם שמן זית – להוסיף מגבינת הפרמזן האיטלקית הכל כך אהובה. במסעדות רבות מגישים אותה כבר מגורדת לצד מנת הפסטה כאשר במסעדות איטלקיות מפונפנות יותר תקבלו מלצר עם פומפייה מיוחדת שיגרד לכם אותה על הפסטה. הכי טוב? קנו חתיכת פרמזן איכותית בסופר הקרוב ותשמרו אותה מכוסה במקרר. לא תאמינו כמה שימושית היא תהיה.