מצרכים:

ל"רביולי" זוקיני

  • 4 יח' זוקיני פרוסים באמצעות קולפן

למילוי

  • 200 גרם גבינת לאבנה
  • כוס עלי תרד טרי קצוצים גס
  • רבע כוס עירית קצוצה (אפשר להחליף בבצק ירוק)
  • חצי כוס עלי נענע
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • כף דבש
  • כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב העגבניות

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חצי פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס (לא חובה)
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 800 מ"ל (1 בקבוק) רוטב פסאטה יד מרדכי
  • 1 כף סוכר + 1 כפית מלח
  • חצי כוס מים

לסיום

  • חופן עלי בזיליקום טרי
  • 50 גרם (1/2 כוס) גבינת מוצרלה/קצ'קבל מגוררת
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
  2. למילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי ומתקנים תיבול.
  3. מרכיבים: מניחים 2 פרוסות זוקיני ומעליהן בניצב מניחים עוד 2 פרוסות זוקיני.
  4. מניחים כף מהמילוי באמצע וסוגרים לצורת רביולי.
  5. לרוטב העגבניות: מעבירים לסיר את שמן הזית, השום והצ'ילי. מטגנים כ-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים את העגבניות, הפאסאטה, הסוכר, המלח והמים, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
  6. מניחים את הרביולי המוכנים בסיר הרוטב, כאשר הצד הפתוח מופנה כלפי מטה.
  7. מפזרים בזיליקום וגבינה, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור ל10 דקות עד להשחמה חלקית.