
סקונס לתה של אחר הצהרייםלחמניות מתוקות שכיף לקחת לפיקניק או להוריד לסוכה – הן נפתחות ללא צורך בסכין ותוכלו למרוח אותן בגבינה (כמו הבריטים), חמאה, ריבה או כל ממרח מתוק שאתם אוהבים. אז יאללה, שמישהו ישים מים![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
החומציות הטבעית שיש ביוגורט מעצימה את אפקט התפיחה של אבקת האפייה, כך שהמרקם של הסקונס מתקבל אוורירי ופריך בעת ובעונה אחת. המצרכים :ל-10 סקונס:
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות. 2מערבבים קמח, מלח, סוכר וחמאה במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם של פירורים דקיקים ואחידים. מעבירים לקערה ויוצרים גומה בתערובת. 3מערבבים יוגורט, חלב וביצה בקערית. שומרים 2 כפות מהתערובת להברשה, ולשאר מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת או תמצית הווניל. יוצקים לקערת הקמח ומערבבים בעזרת מרית לקבלת בצק גושי. אל תתפתו לערבב יותר מדי, הגושים לא יפריעו בהמשך. 4מעבירים את הבצק הדביק למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מהדקים את הבצק למשטח 10-15 פעמים עד שהוא מתאחד לבצק חלק (מאחדים את הבצק במין תנועות שהן לא לישה אלא מעין הידוק כנגד המשטח). 5מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 ס"מ ובעזרת קורצן מקומח יוצרים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. 6מניחים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להצמיד אותם זה לזה, זה לא מפריע להם להתרומם, להפך). מברישים בתערובת הביצה והיוגורט ששמרנו ואופים 15-12 דקות. 7מצננים על רשת ומגישים מיד - כמה שיותר טרי יותר טעים (בכל מקרה, אוכלים את הסקונס רק ביום ההכנה). תגיות:סקונס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |