פופוינה פנקוטה יוגורט (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
פנקוטה יוגורט בפופינה. קינוח מהפנט ואינטליגנטי | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

פופינה: קינוחים שמשלבים יוגורט יש לא מעט. אבל קינוחים שהלב והנשמה שלהם זה יוגורט קצת קשה למצוא. כזה הוא בדיוק הקינוח המהפנט והאינטליגנטי של השף אוראל קמחי והקונדיטורית שלו אלה גבע בפופינה - פנקוטת יוגורט ותימין עם תאנים, טוויל קצח, גרנולה וקצף דבש (48 שקלים).

פופינה. אחד העם 3, תל אביב. 03-5757477

טופיה יוגורט (צילום: סרג' בן זקן,  יחסי ציבור )
גלידת יוגורט. טופיה | צילום: סרג' בן זקן, יחסי ציבור

יוגורט קיטשן: אחד המקומות המסעירים ביותר שנפתחו בארץ בכל הקשור ליוגורט הוא ללא ספק היוגורט קיטשן של השף שאול בן אדרת. מדובר בבית מקדש של יוגורט שכולל מנות מתוקות ומלוחות. אנחנו בחרנו כאן מנה אחת שעשתה לנו את זה במיוחד: הבנופי - יוגורט עם ריבת חלב, בננה, קראמבל ווויסקי (24 שקלים).

יוגורט קיטשן, רוטשילד 8, תל אביב

יוגורט קיטשן בנופי (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
מטבח מבוסס יוגורט. יוגורט קיטשן | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

עלה גפן: אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הערבי היא השישברק - כיסוני בצק ממולאים ששוחים ביוגורט נהדר. ואם כבר שישברק, אז רק את זה שמגיש השף עומר עלוואן במסעדת עלה גפן בקריות, שממולא בבשר ראגו כבש מתובל בבהרט, מבושל ביוגורט כבשים ומוגש עם קציפת יוגורט קרה ונענע יבשה (84 שקלים).

עלה גפן. ההסתדרות 271, קריית אתא. 04-6293746

שישברק עלה גפן (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
קלאסיקה. שישברק בעלה גפן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אונזה: התפריט הטורקי העשיר של מסעדת אונזה היפואית כולל לא מעט מנות שמשלבות יוגורט. אם אתם לא מחובבי הבשר תוכלו ליהנות מג'יג'יק טורקי (סוג של ציזיקי מיוגורט סמיך עם מלפפונים, שמיר ונענע), לצד מנת לחם. אם בכל זאת השילוב של יוגורט ובשר הם כוס התה שלכם, נסו את שווארמת הדונר טלה עם יוגורט, עגבנייה, בצל, חריף וסלט עשבים (68 שקלים).

אונזה. רבי חנינה 3, יפו. 03-648-6060

דונר אונזה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
דונר באונזה. קלאסיקה של יוגורט ובשר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מחניודה: היוגורט הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח הים תיכוני, לכן זה די ברור למה אפשר לאתר אותו בלא מעט מנות שמוגשות במסעדת השוק מחניודה בירושלים. מי שמכיר את המסעדה יודע שהתפריטים כאן מתחלפים כל הזמן, לכן קצת קשה להמליץ על מנה אחת בלבד. עם זאת, אחת ממנות היוגורט הרווחות כאן היא מנת טרטר בקר עם עשבים ויוגורט שמוגש עם שזיף ובמיה בלאדית (31 שקלים).

מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים. 02-5333442

טרטר בקר - מחניודה (צילום: יהב יעקב,  יחסי ציבור )
טרטר בקר עם יוגורט במחניודה | צילום: יהב יעקב, יחסי ציבור

יאמאס: מטבחי יוון הם ככל הנראה המובילים בשילוב מנות עם יוגורט. לכן, לא מפתיע שדווקא במסעדות יווניות מצאנו היצע משובח של מנות מרעננות שמשלבות את התענוג הלבן והקריר. ביאמאס היוונית שבעמק חפר מציעים למשל עלי גפן צמחוניים שמכינים במקום ומגיעים ממולאים באורז עם נענע יבשה ומיץ לימון, ומוגשים על תערובת של יוגורט ושמן זית (36 שקלים).

יאמאס. קניון M הדרך. 09-799-8313

יאמאס  (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
אין שולחן יווני בלי יוגורט. יאמאס | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

דלידה: גם דלידה היא נציגה מובילה של מטבחי הים התיכון שמציעה לא מעט מנות מרעננות עם יוגורט. זאת ששבתה את לבנו הייתה דווקא מנת ספיישל קיצית שמוגשת פה בתקופה האחרונה וכוללת מילפיי של טרטר דג ים עם יוגורט כוסברה, ג'ינג'ר מוקצף ואבקת כוסברה (49 שקלים).

דלידה. זבולון 7, תל אביב. 03-536-9627

מילפיי יוגורט דלידה (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מגוונים עם היוגורט. דלידה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

אוזריה: השפית אביבית פריאל אביחי עושה כבוד ליוגורט עם קינוח שהוא מחווה טעימה ביותר ליוון. הקינוח של פריאל כולל גלידת יוגורט עם דבש פרחי בר, לדר ופיסטוק (38 שקלים) והוא טעים בדיוק כמו שהוא נשמע.

אוזריה. מטלון 44, תל אביב. 053-809-4251

אוזריה קינוח יוגורט (צילום: עידן גור (לרסט),  יחסי ציבור )
מתוק ולבן. אוזריה | צילום: עידן גור (לרסט), יחסי ציבור

אויאמה: אחת המסעדות שמרעננות את הזירה היבשושית בפתח תקווה היא אויאמה. תמצאו כאן מטבח אסייתי רחב - מיפן ועד הודו. בין המנות כאן תמצאו פרגית מומביי - שיפוד פרגית בתערובת תבלינים הודים עם צ'אטני עגבניות, ראיטה חצילים ויוגורט נענע (65 שקלים).

אויאמה. דרך יצחק רבין 17, פתח תקווה. 03-9235368

אויאמה אוכל הודי (צילום: דביר אלמוג,  יחסי ציבור )
מעוררים את פתח תקווה. אויאמה | צילום: דביר אלמוג, יחסי ציבור
>> רוצים עוד מתכונים עם יוגורט?