פסטיבל מסעדות פתוחות התחיל את דרכו בשנת 2013. מה שנוצר מתוך רעיון לצאת ולבדוק מה מתרחש מאחורי הקלעים של עולם הקולינריה הלוהט והמסעיר של העיר תל אביב, הגיע מאוחר יותר לירושלים, שם נכנס גם החיבור למגוון התרבותי שטמון בין חומות העיר. כך, האירועים בפסטיבל מגוונים ונעים בין אוכל לתרבות ומה שביניהם.

מסעדות פתוחות
לוקחים חלק במסע קולינרי | צילום: יחסי ציבור

 לכל הפרטים על פסטיבל מסעדות פתוחות>>

גם השנה יערך הפסטיבל בעיר הבירה בשיתוף מוסדות תרבות ירושלמים, שפים, יצרני חומרי גלם, מסעדות מהשורה הראשונה וכן יוגורט דנונה של שטראוס, שיקימו באסטה מיוחדת לשלושה ימים.

בבאסטה של דנונה יוצעו למכירה מנות שיוכנו על ידי זוכי התחרות "באסטה ליום אחד" שנערכה ב- mako, במסגרתה התבקשו הגולשים לשתף תמונה ומתכון של מנת היוגורט המיוחדת שלהם. עלות המנה תיהיה 15 שקל, וההכנסות יתרמו לארגון "לקט ישראל".