פסטיבל מסעדות פתוחות שנוצר מתוך רעיון לצאת ולבדוק מה מתרחש מאחורי הקלעים של עולם הקולינריה הלוהט והמסעיר של העיר תל אביב, אבל במהרה הגיע גם לירושלים, שם נכנס גם החיבור למגוון התרבותי שטמון בין חומות העיר.

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
רק היום רק היום | צילום: נוי ערקובי

השנה נערך הפסטיבל בעיר הבירה בשיתוף מוסדות תרבות ירושלמים, שפים, יצרני חומרי גלם, מסעדות מהשורה הראשונה וכן יוגורט דנונה של שטראוס, שהקימו באסטה מיוחדת לשלושה ימים.

בבאסטה של דנונה הוצעו למכירה מנות שהוכנו על ידי זוכי התחרות "באסטה ליום אחד" שנערכה ב- mako, במסגרתה התבקשו הגולשים לשתף תמונה ומתכון של מנת היוגורט המיוחדת שלהם. עלות המנה הייתה 10 שקל, וההכנסות נתרמו לארגון "לקט ישראל".

הזוכים שהציעו את המנות המיוחדות שלהן לקהל בשוק היו שחף בנדרקר שהגיש צ'אטני פורי (מאכל הודי), עומרי אילוז שהגיש רביולי חצילים במילוי גבינות ודבורה אוזנה שהגישה קרם יוגורט עם קראמבל וריבת דובדבני אמרנה. אם לא הספקתם לקפוץ ולטעום בעצמכם, נסו לפחות להנות מהתמונות המגרות.

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
שחף בנדרקר מנצח על הבאסטה | צילום: נוי ערקובי

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
תכירו את הצ'אטני פורי של שחף | צילום: נוי ערקובי

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
נראה חלומי | צילום: נוי ערקובי

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
דבורה אוזנה בפעולה | צילום: נוי ערקובי

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
המנה המנצחת של דבורה | צילום: נוי ערקובי

באסטה ליום אחד (צילום: נוי ערקובי)
הצטרפו לתור | צילום: נוי ערקובי

אור אזולאי- צילום. אסי גורטנברג- בימוי וניהול קריאיטיב. ניר אלון- סאונד. גל אפיק- הפקה. עריכה- צופית אמירה.