
לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירסאנחנו יודעים, הצבים כל כך חמודים שכואב הלב לתת בהם ביס - אבל אם בכל זאת תעשו את זה תגלו מילוי מדליק של תירס וגבינה, בתוך לחמניות רכות וטעימות. מנה לילדים? נו, זה אתם אמרתםענת לבל|mako אוכל| פורסם31/08/1711:26 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה. 2מוסיפים שמן, חלב ומלח ולשים 7-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי). 3מחלקים את הבצק על משטח שיש נקי ל-8 חתיכות שוות (כ-100 גרם לכל לחמנייה). 4יוצרים מכל אחת מהחתיכות כדור גדול, שיהיה הלחמנייה עצמה, וכדור קטן, להכנת הראש, 4 רגליים והזנב. 5מרדדים את הכדור הגדול ומורחים מעט ממרח זיתים. מוסיפים 3-4 יחידות בייבי מוצרלה ומעט תירס וסוגרים היטב לעיגול. מהדקים את החלק התחתון היטב שלא ייווצרו נזילות. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה כשהסגירה פונה למעטה. 6מכינים מכדור הבצק הקטן ראש, רגליים (כל אחת חצויה במספריים) וזנב, לוחצים על הקצוות ומורחים בביצה (שיהיה נוח להדבקה). מניחים מתחת לעיגול הבצק הממולא ומהדקים קלות כדי לא להרוס את "גוף" הצב. הנה, ככה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל7יוצרים מהזיתים עיניים וממקמים בחלק העליון של כדור הבצק המיועד לראש. 8מתפיחים פעם נוספת. 9מורחים כל לחמנייה בביצה הטרופה, יוצרים דוגמת שריון ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות ומוכנות לאכילה. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |