
חריימה מנצחאתם יכולים להמשיך ולהתווכח עד מחר האם החריימה המנצח הוא טריפולטאי, מרוקאי או טוניסאי. אנחנו החלטנו להשאיר את הוויכוחים בצד, ודאגנו למתכון מנצח של אורלי פלאי-ברונשטיין שהפכה את מחבת הדגים לקיבוץ גלויות![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
לפני שניפול להגדרות העדתיות השונות שמפלגות ומבחינות בין חריימה לדג מרוקאי/טוניסאי/טריפוליטאי – הנה וידוי קטן: עשיתי קיבוץ גלויות ויש כאן מתכון אקלקטי - שילוב בין כמה מנות דג פיקנטיות. גם וגם:אפשר להכין כמו חריימה עם מינימום של ירקות או כמו דג מרוקאי עם שפע ירקות. אפשר עם בורי ואפשר עם לוקוס, העיקר שיהיו דגים טריים ולא כאלה שלא ראוי לנו לאכול. השמןהוא המרכיב השולט ברוטב ולכן הוא חייב להיות שמן טוב. הרוטב:מתבלים אותו היטב, מבשלים וטועמים (חשוב ביותר!) לפני שמוסיפים את הדגים, קרוב ככל הניתן להגשה. העניין כמובן תקף לדגיים טריים. אם מדובר בדגים שהוצאו מהקפאה, ניתן להוסיף אותם לרוטב כמה דקות קודם לכן. בדגים טריים וטובים זה נחמד שיש הפרדה בין טעמו של הדג לטעם הרוטב - מעין ניגודיות כזו שאינה הכרחית במידה ומדובר בדג קפוא שהופשר. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה עד שעולה ריח. 2מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות. יוצקים מים ומערבבים. 3מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לאיחוד הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול (חשוב שהרוטב יהיה ממש טעים בשלב הזה). 4מסדרים את נתחי הדג ברוטב ומבשלים כרבע שעה או עד שהדג עשוי (היזהרו לא לייבש אותו). מגישים עם כוסברה ורבעי לימון. כזה עוד לא אכלתם. באחריות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |