
מפרוםתמיד חשבנו שמפרום זה מה זה מסובך, אבל כל כך טעים - שההשקעה משתלמת. חיפשנו וחיפשנו מתכון מנצח, והנה מצאנו אחד עם מלית פצצה ורוטב מושלם, וכמה שטעים - למחרת זה אפילו יותר טוב. ונחשו מה? לא מסובך כלל![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ |
תפוחי האדמהצריכים להיות מהסוג שמתאים לבישול וגם באותו גודל פחות או יותר, כדי שגם הממולאים יהיו דומים בגודל ויזדקקו לאותו זמן בישול כדי להיות מוכנים.
המצרכים (8 מנות):כ-24 ממולאים:
למלית הבשר:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים בידיים כדי שהתערובת תהיה אחידה וחום הידיים יחבר בין המרכיבים ויטמיע את הטעמים. 2מכינים את תפוחי האדמה למילוי: מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לפרוסות אחידות בעובי 3 ס"מ. כל פרוסה כזאת חוצים לרוחב ומשאירים צד אחד מחובר (לקבלת מעין פה). >> לבלוג של אורלי -סיר פלא 3ממלאים: יוצרים קציצות וממלאים כל כריך תפוח אדמה בקציצה. מהדקים את הצד החתוך. 4מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, מוסיפים בצל וסלרי ומאדים יחד 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ. מוסיפים מרק או מים, תבלינים ופלפלצ'ומה. מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות לקבלת רוטב. 5מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, כמו לשניצל. 6מטגנים: מקמחים את כריכי תפוח האדמה, טובלים בביצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. 7מבשלים: מניחים את תפוחי האדמה הממולאים והמטוגנים ברוטב, מכסים ומבשלים כשעה בחום נמוך – על הכיריים או בתנור. במידת הצורך מוסיפים עוד מרק או מים. תגיות:מפרום ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |