צעד ראשון: הגיליוטינה

קחו סכין חד והסירו את ראשו וישבנו של האננס. אל תהססו לגדוע עד כדי רבע מהפרי, מדובר בקליפה חסרת טעם שגם ככה לא תרצו בצלחת.

צעד שני: פילינג

הושיבו את האננס על ישבנו החשוף וחתכו פס לאורך הקליפה. כבר אחרי הקילוף הראשון תוכלו לראות שפיסות קליפה סוררות ולא טעימות (המכונות "עיניים") נותרו מסודרות בטורים על הפרי. אם תתחילו את החתך הבא מטור העיניים הקיצוני, תוכל להסיר את רובן מבלי לזרוק לפח את רוב הפרי. את העיניים שישרדו בכל זאת, תוכלו להסיר במאמץ נקודתי באמצעות סכין קטנה יותר.

צעד שלישי: לבבות אננס

חתכו את האננס לאורכו לארבעה חלקים והסירו את שאריות הליבה שמצויות בכל רבע. את החתיכות שנשארו תוכלו לפרוס ולהגיש.