צעד ראשון: התנתקות

כמעט בכל המסעדות, מקלות צ'ופסטיק מגיעים דבוקים כמו תאומים סיאמים. הפרידו אותם בעדינות, וחככו אותם זה בזה כדי שלא תתקלו בשבבי עץ מיותרים.

צעד שני: מקלות בגלגלים

את החלק הצר של הצ'ופסטיק תמיד תפנו לאוכל, כמו פינצטה. קחו את המקל הראשון ומקמו אותו בין פרק האגודל מצד אחד לבין פרק הבסיס של האמה מצד שני. את המקל השני החזיקו באותה היד, במקביל לראשון ועם רווח קל. השעינו אותו על קצה האגודל בצד אחד ועל קצה האצבע מן הצד השני. תוכלו לטופף עם קצות המקלות על השולחן כדי לסדר אותם בגובה הנכון. תרגלו פתיחה וסגירה "על יבש".

טיפ נימוסים והליכות: אתם יותר ממוזמנים להרים את הקערה ולשפוך את תוכנה לפיכם, כמנהג הסינים.

כל הצ'ופסטיקס עשו לכם חשק לסושי? היכנסו לסדנת הסושי ותתחילו לגלגל.

>> אם כבר נימוסים: איך אוכלים ספגטי בלי ללכלך?
>> לכל המדריכים