אוכל
אוכל

קינוח תותים וקצפת

הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עם תותים הוא פשוט לאכול אותם עם קצפת, ובכל זאת, הנה מתכון לקינוח שכבות נהדר וקצת מגונדר של תותים, קצפת וקראמבל שקדים

|mako אוכל| פורסם11:45
מתכון לתותים וקצפת (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.8202reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

כל הקיץ אני מחכה לבואם של התותים האדומים והיפים. רשימת ה"לעשות" שלי, הכוללת בתוכה מתכונים עם תותים מפתים, הולכת ותופחת - אך ברגע האמת, כשהתותים בשיא העונה, כל מה שמתחשק לי זה פשוט לאכול מלוא הכף תותים וקצפת. השילוב של השניים הוא פשוט המוצלח ביותר בעיניי.

זו אמנם לא הגרסה הפשוטה ביותר של תותים טריים ושמנת מוקצפת, ובכל זאת, המנה הזו מצליחה לשמור על הרעננות והפשטות שיש בשילוב הנצחי ואין מוצלחת ממנה לניצול מעולה של התותים בשיא העונה.

המתכון מיועד ל-8 מנות בכלים אישיים בנפח 150 מ"ל.

המצרכים (8 מנות):

לקראמבל שקדים:

  • 35 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/4 כוס (25 גרם) שיבולת שועל שלמה

לקרם תותים:

  • 1 סלסלה (500 גרם) תותים טריים מנוקים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (40 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

לקצפת:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

  • תותים שלמים או קצוצים לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מתחילים בהכנת הקראמבל: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את הסוכר, השקדים הטחונים ושיבולת השועל ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת האצבעות מפוררים עד להיווצרות גושי בצק גדולים. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ואופים כ-15 דקות ועד שהבצק מתחיל להזהיב קלות. מוציאים ומצננים לחלוטין.

תותים וקצפת שלב ראשוןמפוררים עד להיווצרות גושי בצק גדולים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3מכינים את קרם התותים: בסיר בינוני שמים את התותים הקצוצים, סוכר, קורנפלור, מיץ לימון ומים. מבשלים על גבי להבה בינונית תוך כדי מעיכה של התותים בעזרת מזלג. מבשלים עד לרתיחה, מערבבים היטב כל הזמן ומבשלים עוד דקה או שתיים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהלהבה ומצננים לטמפרטורת החדר.

תותים וקצפת שלב שנימבשלים תוך כדי מעיכה של התותים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4מרכיבים את הקינוח: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים שכבה דקה בתחתית כל כוס. בעזרת כפית מניחים מעל שכבת הקצפת שכבה של קרם תותים.

תותים וקצפת שלב שלישימעל שכבת הקצפת מניחים שכבה של קרם תותים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5מפזרים מעל את קראמבל השקדים.

תותים וקצפת שלב רביעימפזרים את הקראמבל מעל|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6חוזרים שוב על אותו סדר השכבות ומסיימים בשכבה העליונה בקצפת. מפזרים מעט מהקראמבל. שומרים בקירור כשעתיים לפחות לפניי ההגשה (ניתן להכין מראש יום קודם). לפניי ההגשה מעטרים בתותים טריים.

תותים וקצפת מוכניםנו, היה שווה, לא?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

* הקינוח נשמר עד 3 ימים בקירור.

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו קרם קרמל (פלאן)
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il