מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי

אומרים ש-2014 הולכת להיות שנת הממתקים הביתיים. חן שוקרון לא מתעכבת ומכינה ממתק ביתי שכיף לתת במתנה (אבל אי אפשר להפסיק לנשנש)

|mako אוכל| פורסם08:28
ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

לאחרונה יצא לי לקרוא באחד המגזינים כי אחד מהטרנדים הקולינריים החמים לשנת 2014 הוא ייצור של ממתקים ביתיים. טוב, האמת היא שלא הייתי חייבת לקרוא את הכתבה הזו כדי לדעת זאת. ייצור של ממתקים ביתיים היה מאז ומעולם משהו שאני אוהבת לעשות. לעיתים מדובר בהתחקות אחר ממתק מוכר וידוע ולפעמים מדובר במשהו חדש ושונה. זה נכון שהממתקים הביתיים לא בהכרח דלי קלוריות ביחס לעמיתיהם התעשייתיים, אבל הם נטולי חומרי משמרים ולגמרי לגמרי Home made. בעבר כבר הכנתי כמה ממתקים ביתיים מצוינים כמוהמרשמלו הביתיאוחטיף קוקוס ושוקולד.

הפעם הכנתי ממתק קרמל מלא באגוזים ובציפוי דקיק של שוקולד מריר. כדי להכין אותו יש להצטייד במדחום סוכר וסירופ תירס, את שניהם ניתן להשיג בחנויות המתמחות בציוד לצורכי אפייה.

המצרכים (50 מנות):

  • 400 גרם אגוזים מסוגים שונים או מסוג אחד

  • 150 גרם חמאה
  • כוס ושלושת רבעי + 2 כפות (375 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס+1 כף (100 מ"ל) מים
  • 5 כפות (75 גרם) סירופ תירס בהיר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר 56%

אופן ההכנה:

1מתחילים בקלייה וקיצוץ של האגוזים - זו הזדמנות מצוינת להשתמש במלאי האגוזים שיש בבית כיוון שכל סוגי האגוזים מתאימים כאן – אגוזי מלך, לוז, פקאן, שקדים, בוטנים ופיסטוק. אפשר לבחור סוג אחד בלבד, או לשלב סוגים שונים לפי טעמכם או לפי המלאי. כל שילוב יניב ממתק בטעם שונה. את האגוזים הקלופים קולים כ-5-7 דקות במחבת יבשה ועל גבי להבה בינונית עד שמתחיל להתפשט ניחוח אגוזי (שימו לב שלא לחרוך את האגוזים). מעבירים מיד לכלי אחר לצינון. קוצצים 350 גרם מהאגוזים גס לשברים גדולים יחסית ומניחים במסננת דקה. מנפים את האגוזים כדי להיפטר מהחתיכות והקליפות הקטנטנות. את 50 הגרם הנותרים קוצצים דק ושומרים בכלי אחר.

ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי - קרמל שלב 1מכינים קרמל - שלב ראשון|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

2מכינים את הקרמל: בסיר עמוק ממסים על גבי להבה נמוכה את החמאה. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הסוכר, המים וסירופ תירס. מחברים את המדחום ומבשלים על גבי להבה גבוהה עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 154 מעלות. הקרמל מבעבע ועולה מאוד בזמן הבישול ולכן חשוב להשתמש בסיר עמוק במיוחד כדי להימנע מגלישה של התערובת.

ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי - קרמל שלב 2מכינים קרמל - שלב שני|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3סמוך לתום הבישול הקרמל משנה את צבעו מצבע בהיר לצבע חום ענברי. כשהטמפרטורה מגיעה ל-154 מעלות. מוסיפים את המלח ואת הסודה לשתייה ומערבבים היטב עם כף עץ. ממשיכים לבשל עוד כדקה ועד לטמפרטורה של 160 מעלות. התוספת של המלח באה לידי ביטוי בצורה משמעותית בממתק ולמעשה יוצרת ממתק שהוא מתוק-מלוח. אם אתם לא חובבי השילוב אפשר להפחית את כמות המלח לחצי.

ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי - מרדדים את המסהמרדדים את המסה בין שני ניירות אפייה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4מסירים את הקרמל מהאש ומוסיפים פנימה את הווניל ואת האגוזים הקצוצים גס. בשלב הזה חשוב לעבוד מהר מאוד כיוון שהקרמל מתקרר ומתקשה בדקות ספורות. מערבבים היטב כך שכל האגוזים יצופו בקרמל. מעבירים את התערובת לתבנית או למשטח עבודה ישר (רצוי על השיש) עליו מונח נייר אפייה. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך משטחים ומהדקים את הקרמל לעובי של כ-1.5 ס"מ.

5בעזרת גלגלת לפיצה חותכים את הקרמל לריבועים בגודל הרצוי (כ-3X3 ס"מ). שוב, חשוב לעבוד מהר מאוד כי אם הקרמל מתקרר קשה מאוד לחתוך אותו ולכן חשוב לעבוד כל עוד הוא חמים ורך יחסית. מצננים את קוביות הקרמל לחלוטין כשעה.

6לציפוי: ממיסים את השוקולד בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהשוקולד הופך נוזלי וחלק. בעזרת מרית מדורגת מצפים את הקרמל בשכבה דקיקה של שוקולד. מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים דק. מקררים עד להתייצבות השוקולד וחוזרים שוב על החיתוך.

* שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד לשבוע.* מבוסס על מתכון של תומס קלר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו טארט אגסים ושקדים

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il