
המצרכים (5 מנות):לשכבת הדובדבנים:
לקראמבל שקדים וקינמון:
להגשה:
אופן ההכנה:1מתחילים בשכבת הדובדבנים: מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים בקערה את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד של הדובדבנים. שומרים בצד בזמן שמכינים את הקראמבל. 2הקראמבל: מנפים לקערה אחרת את הקמח. אחרי הניפוי מוסיפים את השקדים הטחונים, הסוכר, הסוכר החום, הקינמון והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים מפוררים עד לקבלת תערובת פירורית. 3מרכיבים את המנה: מניחים בכל כלי כשתי כפות מתערובת הדובדבנים. מפזרים מעל בנדיבות את הקראמבל (התערובת שוקעת בזמן האפייה, לכן אפשר למלא את הכוסות עד הסוף). 4מניחים את הכלים בתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקראמבל מזהיב קלות ושכבת הדובדבנים מבעבעת. מצננים מעט. 5להגשה: מניחים מעל כל קראמבל כדור גלידת וניל, או מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל ומניחים כף מעל כל מנה. * הקראמבל במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו בקירור עד יומיים. * המתכון מתאים ל-5 מנות אישיות בנפח של 180 מ"ל כל אחת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |