עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת גבינה בכוס. קלאסיקה מהירה בגרסה מופחתת קלוריות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בכל שנה, כשמזג האוויר מתחיל להתחמם קצת ולהראות סימנים של אביב מתקרב, יחד עם הטבע המתעורר מתרדמת החורף, גם אצלי מתעוררים געגועים למזג אוויר חמים ולאוכל אביבי, קליל פשוט ומרענן.

כמה ימים חמימים של שמש בשבוע שעבר עוררו אצלי את החשק להחליף ולו לרגע את תבשילי החורף הכבדים ואת עוגות החורף החמימות בעוגת גבינה ללא אפייה קלילה, מהירה ובעיקר, מרעננת ואביבית.

כדי להפוך את הקינוח לקליל גם במובן הקלורי (כן, הקיץ מתקרב והגיע הזמן להיפטר מתוספות החורף), ניסיתי להפחית ולו במעט גם בקלוריות. את גבינת השמנת העתירה החלפתי בגבינה לבנה 5%, וגם על החמאה ויתרתי לחלוטין. אמנם לא התקבלה מנה דיאטטית, אבל גם לא חוסמת עורקים. בזכות ההגשה בכלים אישיים יש לה מראה מכובד ומושקע ואין צורך להוסיף לה מייצבים.

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מניחים ביסקוויטים מפוררים בכוס. אפשר לוותר על חמאה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מתחילים בטחינה של ביסקוויטים לאבקה. בכל כוס מניחים 2-3 כפיות של פירורים. כאמור, החלטתי לוותר הפעם על תוספת של חמאה לבסיס. כתוצאה מכך הפירורים נשארים במרקם פחות לח. אני אוהבת את זה מאוד (מזכיר עוגת גבינה ופירורים), אבל למי שלא אכפת מהקלוריות ומעוניין במרקם עשיר יותר, מוזמן להוסיף מעט חמאה מומסת.

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מערבבים גבינה, לימון וסוכר | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מערבבים יחד גבינה לבנה, מעט מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר. מניחים בצד לכמה דקות כדי לאפשר לסוכר להתמוסס.

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מקציפים שמנת מתוקה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת הגבינה.

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מזלפים את תערובת הגבינה מעל הפירורים (אפשר גם עם כף) | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים מעל פירורי הביסקוויטים. וזה הכל. העוגות האישיות מוכנות. מומלץ לקרר אותן היטב לפני ההגשה, זה מסייע גם בייצוב של שכבת הגבינה (שמקבלת מרקם של מוס גבינה), וגם מאפשר לכל הטעמים להשתלב.

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מפזרים מעל פירות, והופס לבטן | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

לפני ההגשה מפזרים פירות טריים או פירות יער קפואים. אם נשארו מעט פירורי ביסקוויטים אפשר להוסיף גם אותם מעל.

עוגות גבינה אישיות בכוס

המרכיבים (ל-6 כוסות בנפח 150 מ"ל):
100 גרם ביסקוויטים
1 גביע (250 מ"ל) גבינה לבנה 5%
גרידה דקה של קליפת לימון מחצי לימון
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מחית / תמצית וניל
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

לעיטור:
תותים טריים או פירות יער קפואים

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומניחים 2-3 כפיות בכל כוס הגשה.

2. מערבבים יחד את הגבינה, גרידת ומיץ הלימון. מוסיפים את מחית / תמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומניחים בצד להמסה של הסוכר. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות כשליש מכמות הקצפת לתערובת הגבינה, ולאחר מכן את כל יתר הקצפת. משתדלים שלא לערבל יתר על המידה.

2. מעבירים את התערובת לשק זילוף, ומזלפים את מלית הגבינה מעל פירורי הביסקוויטים (או לחילופין אפשר להיעזר בשתי כפות). מכסים ומעבירים לקירור למשך כ-3 שעות ורצוי אפילו ללילה שלם.

3. לפני ההגשה מפזרים קוביות תותים טריים או פירות יער. אם נשארו פירורי ביסקוויטים מיותרים אפשר לפזר גם אותם.

* אם רוצים אפשר להמיס 50 גרם חמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת לתחתית הכוס וממשיכים כרגיל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את עוגת הגבינה עם החברים

>> והנה עוד מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה

>> בשבוע שעבר הכנו פאי תפוחים ופקאן
>> משלוח מנות ביתי: כל הממתקים שאפשר להכין לבד