לחמניות גבינה כשרות לפסח (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לחמניות גבינה כשרות לפסח. פחזניות במסווה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בהרבה משפחות (ולפעמים גם במשפחה שלי), החגים הם גם סוג של מסיבת פיג'מות משפחתית. בסופו של ליל הסדר, אחרי ה-4 כוסיות והחד גדיא לאף אחד אין ממש כוח לארוז את כל קופסאות האוכל, להיפרד מכולם, להעמיס את הילדים המנומנמים על האוטו ולנסוע את כל הדרך הביתה. ומה יותר קל מאשר פשוט להחליק למיטה הקרובה, לישון טוב ולקום ליום חדש של ארוחות משפחתיות?

לכל משפחה יש מאכל חג מסורתי אותו מכינים בבוקרו של החג: מציות, מצה-בריי, בורמואלוס, חביתות ירק, מעקודה או אפילו סתם מצה עם החרוסת מאתמול. לרוב מדובר במסורת של שנים וחלקנו אפילו מצפה לחלק הזה של החג.

אבל תרשו לי להציע לכם משהו אחר אתו אפשר לפתוח את בוקרו של החג – לחמניות קטנטנות של גבינות ועשבי תיבול. את הלחמניות הללו מכינים כמעט כמו שמכינים גוז'ר, סוג של פחזניות גבינה מלוחות. רק שהפעם המתכון מותאם לפסח, ולמרבה ההפתעה הוא טעים ומוצלח לא פחות.

לחמניות גבינה כשרות לפסח - מכינים בצק רבוך (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מתחילים בהכנת בצק רבוך. שזה כולה אומר בצק בסיר | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

כדי להכין את הלחמניות מתחילים בהכנה של בצק רבוך – בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב וחמאה. כשהתערובת רותחת ומבעבעת מוסיפים פנימה קמח מצה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים פנימה ביצים. בכל פעם ביצה אחת בלבד, מערבבים היטב ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. לבסוף מוסיפים לתערובת הדביקה גם גבינת פרמזן מגוררת.

לחמניות גבינה כשרות לפסח - לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
הלחמניות לפני אפייה. אם אין לכם שק זילוף, אפשר להתשמש ב-2 כפיות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פייה חלקה ומזלפים עיגול קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. ניתן גם להניח בעזרת 2 כפיות תלוליות של הבצק על התבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל עוד גבינה מגוררת. מעבירים לתנור, אופים. מוציאים ומגישים מיד.

לחמניות גבינה קטנטנות לפסח

המרכיבים (לכ-50 לחמניות):
לבצק:
1 כוס (240 מ"ל) חלב
100 גרם חמאה
1 כפית (6 גרם) מלח
1 כוס (120 גרם) קמח מצה
4 ביצים
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית קימל (אפשר להמיר בכל תבלין יבש אחר כמו אורגנו, תימין וכד')

לציפוי:
ביצה טרופה עם 1 כף מים
30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים פנימה בבת אחת את קמח המצה ובעזרת כף עץ מערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.

3. מוסיפים פנימה ביצה אחת וטורפים היטב עד להטמעה. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים גם את הגבינה המגוררת וזרעי הקימל ומערבבים היטב.

4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה חלק בקוטר 1 ס"מ. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים עיגולים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. אפשר גם להניח בעזרת 2 כפיות תלוליות של בצק על גבי נייר האפייה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט גבינה מגוררת. אופים כ-15 דקות ועד שהלחמניות הקטנות יציבות וזהובות. מוציאים, מצננים מעט ומגישים מיד.

הלחמניות טובות בעיקר ביום ההכנה, אך ניתן לשמור במקפיא לתקופה ארוכה יותר.

לבלוג של חן שוקרון - מתוקים שלי

>> לכל המתכונים לפסח
איך מבשלים להמון אנשים? מדריך לארוחת החג
6 סלטים שבלעדיהם אין פסח
קינוחים כשרים לפסח של תום פרנץ
ארוחת פסח של חיים כהן
המתכונים של אביב משה לפסח
עוגות ועוגיות לפסח של אורן בקר
כל המנות הראשונות והתוספות לפסח
כל המנות העיקריות לפסח
כל הקינוחים לפסח
מתכוננים לפסח: מה להכין בכל יום?
מתכונים של חיים כהן לפסח
מתכונים של אבי לוי לפסח
מתכוני עוגות לפסח
4 מתכונים לצלי בקר
מתכונים לפסח: אחד מכל עדה
קינוחי שוקולד לפסח
מתכונים טריפוליטאיים לפסח
אבקת אפייה, אבקת מרק ועוד: האם זה כשר לפסח?