מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

רוגלך עם מעדן פרי ללא תוספת סוכר

רוגלך מבצק נהדר וקליל עם שמנת חמוצה, ובתוכו שכבה נעימה של מעדן פרי (אנחנו הלכנו על תותים, אבל אפשר מה שרוצים) ואגוזים (גם איתם אפשר להתפרע). מגלגלים, מורחים, וזהו - לתנור

|mako אוכל| פורסם07:20
רוגלך (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (24 מנות):

לבצק:

  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 150 גרם שמנת חמוצה, 15%
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

למילוי:

  • 250 גרם (צנצנת) מעדן תות שדה ללא תוספת סוכר
  • 1/3 כוס אגוזים קצוצים (איזה שרוצים)

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק.

3מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה במקרר או חצי שעה במקפיא.

4מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ. בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה של מעדן תות שדה. מפזרים מעל אגוזים.

5חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים.

6מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7אופים כ-25 דקות, או עד שהרוגלך משחימים. שומרים בכלי אטום.

הערות:

* כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. על מנת למנוע את זה קררו את הבצק היטב וקמחו את המשטח.

* יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים.

* אפשר להשתמש במעדן פרי ללא תוספת סוכר גם בטעמים אחרים: דובדבנים, דומדמניות, תאנים.

* אפשר להשתמש בסוגי אגוזים אחרים לפני הטעם, או להשמיט אותם מהמתכון.

לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il