
עוגת שוקולד ואגוזים ללא תוספת סוכראחרי מתקפת המתיקות שחווינו בפורים, יכלנו לעצור לרגע עם כל המתוק הזה, אבל אז אמרנו לעצמנו למה בעצם? והחלטנו לפתוח את השבוע עם העוגה הזו, שמכילה המון מרכיבים מעולים, אבל אפילו לא גרגיר סוכר אחדאולגה טוכשר|mako אוכל| פורסם27/03/1611:38 ![]() צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל |
המצרכים :לעוגה (תבנית של 20 ס"מ על 20 ס"מ):
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 3בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם תחליף הסוכר במהירות גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה. 4מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד, וממשיכים להקציף עד איחוד החומרים. מוסיפים את תמצית הווניל, האספרסו או המים הרותחים, ומערבבים שוב. 5מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול עד להטמעת המרכיבים היבשים. 6מוסיפים שוקולד מריר עם אגוזים ומערבבים. 7יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים במשך כ-20 עד 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ובחלק העליון נוצר קרום סדוק. מצננים לגמרי (יחד עם נייר האפייה) ומזלפים את השוקולד המומס. פורסים ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |