בשרי | 25 דקות עבודה, שלוש שעות זמן כולל

מצרכים (ל-4-5 מנות):

1 כרוב סגול קטן (500 גרם), חצוי ופרוס דק

1 כרוב לבן קטן (500 גרם), חצוי ופרוס דק

כף גדושה מיונז

כפית גדושה חרדל גרגרים

חופן שקדים קלויים או טבעיים, קצוצים גס

1 שקית (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי

מיץ מחצי לימון

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

3 יחידות חזה עוף מבושל (ראו הוראות בהמשך המתכון)

2-3 כפות שמן זית

כפית שטוחה של מלח 

מצרכים לסלט כרוב ותפוציפס (צילום: עז תלם)
סלט עוף וכרוב עם אקסטרה קראנץ' - המצרכים | צילום: עז תלם

אופן ההכנה:

לחזה העוף:

אפשר להשתמש בשאריות חזה עוף מבושל ממרק / עוף שלם אפוי שהכנתם. אפשר גם להכין חזה עוף טרי – לוקחים את חזי העוף ושמים אותם על תבנית תנור עם נייר אפייה (בלי כלום).

שמים בתנור בחום של 120 מעלות למשך 30-45 דקות או עד שחזה העוף שינה צבעו לחלוטין והוא מבושל מבפנים (בישול בחום נמוך עוזר לוודא שתקבלו חזה עוף עסיסי גם אחרי הצריבה).

לסלט:

שמים את פרוסות הכרוב הלבן והסגול בקערה גדולה. מוסיפים כפית מלח ומועכים היטב את הפרוסות, כדי לרכך אותן.

שמים / מועכים את הכרוב והמלח יחד בערך דקה או עד שהתרככו מעט.

מוסיפים את המיונז, החרדל, הבצל הירוק הקצוץ ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים עוד מלח או מיץ לימון אם רוצים. ניתן גם להוסיף מעט סוכר לבן לאיזון החמיצות והמליחות.

את הסלט ניתן להכין שעתיים-שלוש מראש.

שלב הכנה סלט כרוב (צילום: עז תלם)
סלט עוף וכרוב עם אקסטרה קראנץ' - שלבי ההכנה | צילום: עז תלם

לצריבת חזה העוף:

מתבלים את העוף במעט מלח דק. מושחים את העוף בשמן זית ומחממים מחבת פסים. שמים את חזה העוף במחבת וצורבים מעל להבה גבוהה 2-3 דקות מכל צד עד קבלת סימני הזהבה.

מסירים מהאש ופורסים את חזה העוף לפרוסות עבות.

להגשה:

מעבירים את סלט הכרוב לקערת הגשה.

מפזרים מעל את השקדים הקצוצים ואת פרוסות חזה העוף. פותחים מעט את שקית התפוצ'יפס ומועכים עם הידיים את הצ'יפסים לפירורים גסים. מפזרים את פירורי התפוצ'יפס מעל הסלט ומגישים.

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס