מצרכים (ל3 מנות):

להמבורגר:

600-700 גרם בשר טחון טרי (מנתחים כמו צוואר או אונטריב)

כפית שטוחה מלח דק (או כפית גדושה למי שאוהב מליחות חזקה)

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית שמן זית, לטיגון

להגשה:

3 לחמניות המבורגר

2 שקיות (50 גרם כל אחת) תפוצ'יפס Salt & Vinger או טעם טבעי

4-5 עלי חסה יפים

2-3 עגבניות, פרוסות דק

רטבים שאוהבים (קטשופ, מיונז, חרדל וכו')

אופן ההכנה:

1. להמבורגר: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם המלח והפלפל. לשים את התערובת בידיים 3-4 דקות, עד שהיא מרגישה חלקה.

2. מחלקים את התערובת ל-3 כדורים בגודל שווה (ניתן להיעזר במשקל מטבח דיגיטלי), ומשטחים לקציצה בעובי 2 ס"מ בערך. אפשר לעשות את זה בעזרת תבנית להמבורגר (קצת יותר גדולה מהלחמנייה) או בידיים. מעבירים לכלי סגור ומקררים שעה לפחות.

3. מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה.

המבורגר קראנץ' - המרכיבים (צילום: עז תלם, אוכל טוב)
המבורגר קראנץ' - המרכיבים | צילום: עז תלם, אוכל טוב

4. קולים את לחמניות ההמבורגר במחבת היבשה עם הצד החתוך כלפי מטה 30-60 שניות, או עד שהן מזהיבות קלות.

5. מוסיפים מעט שמן זית למחבת (לא צריך הרבה, ההמבורגר מפריש שומנים נוספים במהלך הצריבה). מניחים את ההמבורגרים במחבת ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה 3-5 דקות מכל צד, עד שהם עשויים לטעמכם (בערך 3 דקות מכל צד לדרגת מדיום/מדיום רייר, 5 דקות לוול דאן).

6. להגשה: מניחים עלה חסה על כל לחמנייה. מסדרים את הקציצה, עליה פרוסת עגבנייה ועליה חופן של תפוצ'יפס (את השאר אפשר להגיש בצד).

7. מגישים עם רטבים/מטבלים שאוהבים.

המבורגר קראנץ' - טיגון ההמבורגר (צילום: עז תלם, אוכל טוב)
מטגנים במעט שמן | צילום: עז תלם, אוכל טוב

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

טיפים:

* לגרסה טבעונית: מכינים המבורגר טבעוני, וממשיכים במתכון כרגיל.