המצרכים (4 מנות):

לדג:

600 גרם (3-4 פילטים) פילה דג לבן (למשל הייק, מושט, בורי, לברק, דניס), מנוקה מעור ואדרות

כפית מלח דק

1 כוס קמח, לטבילה לפני הבלילה

2-3 ביצים, טרופות

1 כוס פירורי לחם

1 שקית (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם מלח וחומץ או טבעי

1 ליטר שמן, לטיגון במחבת

להגשה:

פלחי לימון

מטבלים שאוהבים כמו קטשופ או מיונז

שניצל דג משודרג - המרכיבים (צילום: עז תלם, mako אוכל)
שניצל דג משודרג - המרכיבים | צילום: עז תלם, mako אוכל

תפוצ'יפס

אופן ההכנה:

1. הכנת הדגים: חותכים כל פילה דג ל-3-4 חתיכות (ניתן לבקש זאת גם ממוכר הדגים). מייבשים את נתחי הדגים היטב בעזרת מגבת נייר.

2. בצלחת שטוחה אחת מערבבים את הקמח עם המלח, בקערה טורפים את הביצים הטרופות ובצלחת שטוחה נוספת שמים את פירורי הלחם.

3. פותחים מעט את שקית התפוצ'יפס ועם הידיים מועכים את תכולתה כדי לפורר את התפוצ'יפס למרקם של פירורים. מוסיפים את התפוצ'יפס לפירורי הלחם ומערבבים.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת או סיר עמוק.

5. ציפוי וטיגון הדגים: מצפים היטב בקמח 3-4 חתיכות דגים ומנערים עודפי קמח. טובלים בביצה לציפוי אחיד ואז מעבירים אל פירורי הלחם המשודרגים ומצפים משני הצדדים. מניחים בזהירות בשמן החם.

6. מטגנים 3-5 דקות (בהתאם לעובי הדג, נתחים דקים יהיו מוכנים מהר יותר), עד לקבלת מעטה פריך וזהוב.

7. ממשיכים לצפות ולטגן את שאר נתחי הדג באותו אופן (מטגנים 3-4 חתיכות בכל פעם ולא יותר).

8. מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד עם תפוצ'יפס, פלחי לימון ורטבים שאוהבים.

** שניצלים שלא נאכלו ניתן לשמור בקירור 3-4 ימים, ולחמם בתנור או טוסטר אובן.

_OBJ

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

טיפים:

** ניתן להכפיל את כמות התפוצ'יפס בציפוי.

** לגרסה ללא גלוטן: מצפים את הדג בקורנפלור + פירורי קורנפלקס/פירורי לחם ללא גלוטן.

** לגרסה אפויה: במקום לטגן, מצפים את נתחי הדג כפי שמוסבר במתכון ומסדרים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. מזלפים בנדיבות שמן זית (4-5 כפות לכל התבנית) ואז אופים בתנור בחום של 220 מעלות 8-12 דקות, או עד שהציפוי זהוב והדגים עשויים.

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס