4-6 מנות | חלבי | 15 דקות עבודה | שעה וחצי זמן כולל

מצרכים:

לפירה גבינות ותירס:

4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני-קטן (עדיף אדומים), קלופים

50-100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

גרגרים משני קלחי תירס טריים (ללא בישול) או כוס וחצי גרגרי תירס מוקפאים או משומרים ומסוננים

150 גרם גבינה צהובה מגוררת שאוהבים (גאודה, מוצרלה, אמנטל וכו')

כפית שטוחה מלח דק

לציפוי:

2-4 כפות שמן זית (או יותר)

1 כוס פירורי לחם

1 שקית (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי

כדורי פירה עז תלם (צילום: עז תלם)
אלו המצרכים לכדורי פירה בציפוי צ'יפס | צילום: עז תלם

אופן הכנה:

לפירה:

שמים את תפוחי האדמה הקלופים בסיר.

מכסים במים קרים ומניחים מעל להבה גבוהה.

מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל על להבה בינונית נמוכה עוד 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין.

בעזרת כף מחוררת, מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר אל קערה גדולה.

מועכים את תפוחי האדמה לפירה כמה שיותר חלק עם מועך רגיל או מזלג.

מוסיפים לפירה את המלח, החמאה, הגבינה וגרגרי התירס. מערבבים. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם. נותנים לפירה להתקרר 15 דקות לפחות.

לפירורי הלחם:

שמים את פירורי הלחם ואת שמן זית במחבת.

מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת.

מפוררים את הצ'יפס למרקם של פירורים גסים. מוסיפים אל פירורי הלחם ומערבבים.

כדורי פירה עז תלם (צילום: עז תלם)
כדורי פירה בהכנה | צילום: עז תלם

ליצירת הכדורים:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בעזרת ידיים רטובות, יוצרים מהפירה כדורים בגודל כדור פינג פונג. טובלים את הכדורים בפירורי הלחם עם הצ'יפס לציפוי עדין ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

מעבירים לתנור ואופים 10 דקות ולא יותר (באפיית יתר הכדורים עלולים להשתטח).

מגישים חם עם מטבלים שאוהבים.

טיפים:

לגרסה טבעונית, מחליפים את החמאה ב1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס ובמקום גבינה שמים כפית שמרי בירה יבשים.

לציפוי עבה יותר, ניתן לצפות את כדורי הפירה בקמח ואז בביצה טרופה לפני הטבילה בפירורי לחם.

לבלוג של עז - The Kitchen Coach

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס