1 מניחים בתבנית עם נייר אפייה את מלבני בצק הפילו ומברישים אותם בשמן זית.
2 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-5 דקות או עד שהבצק מזהיב.
3 מניחים בקערה את השמנת החמוצה, גבינת הטוב טעם והעירית הקצוצה, מתבלים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת שהתקבלה לשקית זילוף ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
5 חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
6 מערבבים בקערית את כל מרכיבי התחמיץ , שופכים על הירקות ומשרים למשך חצי שעה.
7 מרכיבים את המנה: מזלפים את קרם השמנת מעל מלבן בצק הפילו ומניחים מעל שכבה של ירקות מוחמצים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומניחים עלה פילו נוסף לסגירת המנה.
100% ישראלי: מומלץ ורצוי להגיש לצד המנה מעט סחוג וזיתים.
מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה
>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן