רבות דובר על הפרויקט הקולינארי הסודי של השנה: הסיקרט דינר של מחלבות גד. ובכן, הארוחה הראשונה הוגשה בחמישי שעבר במתחם נור שביפו, בניצוחו של השף אסף גרניט. היינו שם כדי לספר על מנות משגעות, טעמים נדירים, מוזיקה משובחת ועוד הפתעות. סודיות כמובן. כך זה נראה:

20:30 – האורחים נכנסים במבטים מסוקרנים למתחם נור הקסום, בעל מבנה אדריכלי מיוחד במינו, כזה שהתפאורה החורפית לחלוטין הולמת אותו. שנדלירים, פמוטי נרות, תאורה אדמדמה ומעט אפלולית וארומה עתיקה. בכניסה צוות חמים עוטה עליך נימוסים מהזן שהקהל הישראלי לא רגיל בו: לוקח את מעילך ומגיש לך מיד כוסית יין.

20:50 – אסף גרניט המוכשר הוא השף הסודי, נכנס לחלל האירוח ומתקבל בתשואות ואהבה. אנחנו מקבלים הסבר מעניין על בחירת המנות של הערב המיוחד הזה: תוצר של פרויקט 3876 – זהו מרחק הצעדים מביתו של גרניט במערב ירושלים לביתו של השף כאמל במזרח ירושלים. גרניט מודיע שהארוחה מחולקת ל-4 מנות, כל אחת מהן מייצגת את ארבעת כיווני העיר.

המנות מתחילות להגיע עם המלצרים המרקדים 

21:00 – המלצרים רצים לשולחנות וכמעט מרחפים באוויר, מלהטטים במגשי ענק עם פיתות עם זעתר ובייגלה ירושלמי, מגש גבינות וירקות שעליהן מתנוססות שפע של בורטות טריות ואצילות. היין נמזג לכוסות ומגוון רחב של סלטים מוגשים לשולחן עד אפס מקום.
אנשים מחויכים מסביב לשולחן, ומתענגים על שלל הטעמים, האווירה החמימה מסביב מגבשת את קהל הסועדים. זו ממש לא עוד ארוחה: התחושה היא שנקלעת למשתה מלכים בן ימינו.  

21:30 – הפסקה קלה לסלפי עם גרניט. הסעודה הזו מתגלה כאינטראקטיבית למדי. גרניט נמצא בדיאלוג עם הסועדים לאורך כל הערב, הן במנות שהכין לנו, והן בשיחות ישירות עם הקהל. הליווי שלו מעצים כל טעימה שנחווה בערב הזה.  

21:35 – מוגשת לכל סועד מנה אישית של פולנטה בגירסת פאלומר, המסעדה הידועה של גרניט בלונדון. אנשים כמעט ליקקו את הצנצנות מסביב, וכן - זו הייתה הפולנטה הכי טעימה שאכלתי אי פעם. גרניט מסביר על המנה הבאה שמגיעה מאזור צפון ירושלים, המאוכלס באוכלוסייה דתית – חרדית של יוצאי פולין ורוסיה. המנות המאפיינות את המגזר הן פלמידה כבושה, עם קרם גזר וקיגל ירושלמי עם קרם פרש. ברקע נשמע, איך לא, שיר פולני.

מוזיקה וריקודים ממלאים את החלל

22:50 – גרניט מגיע ומספר שיש לו (עוד) הפתעה בשבילנו ומוביל אותנו לחלל נוסף במתחם, שם מחכים לנו הצ'לנית הדס קליינמן ואביב בכר. הקהל עומד ממוסמר להופעה הנפלאה שלהם, ולצלילים הייחודיים שמילאו את החלל ואת הלב.

23:20 – לבקשת גרניט, כל האורחים נאספים סביב שולחן ארוך, הוא מסביר על הסיבה שעומדת מאחורי ההנאה הגדולה מהערב: הכבוד הגדול שאנו רוחשים למסורות קולינריות ומוזיקליות כאחד. לאחר מילות תודה, הצוות המסור של גרניט מתחיל לפזר את הקינוחים על השולחן בתזמור מושלם ואומנותי למדי: תותים עפים על השולחן, מריחות של גבעות קרם, פחזניות הורסות במילוי קרם אגוזים, טראפלס שוקולד מריר, כנאפה ועוד והכול תוך ריקודים סביב השולחן. 

24:00 – אנחנו יוצאים מהמקום, מלאים בחוויה מעשירה, הן קולינרית והן אמנותית, ואכן מלאי כבוד לערב המיוחד שחווינו, שהשאיר לנו טעם של עוד. עכשיו אנחנו פשוט מתים לדעת: מה יהיה בסיקרט דינר הבא?    

רוצים גם להכין ארוחה בסגנון ירושלמי? התפריט המלא:

מזרח העיר-

בייגלה ירושלמי, סלט של ירקות חורף וירוקים עם  קשקאבל, גבינת בושה וסנט מור
לאבנה ,צפתית, יוגורט עיזים, טחינה ירוקה, זיתים וחמוצים

מערב (כל כך מערב שהגענו ללונדון)- 

פולנטה על גרנה פדנה עם ביצת סליו וגבינת סטרקינו שרופה כמעט כמו בבארברי

צפון העיר (גאולה ומאה שערים)-

פלמידה כבושה על קוגל עם קרם גזר צימעס קרם פרש וביצה עלומה

דרום העיר (קטמונים)- 

חריימה דגי ים על ציר ברבוניות

צפו: הארוחה הסודית של אסף גרניט >>